torstai 3. tammikuuta 2019

tyyntä myrskyn edellä

Täällä paratiisisaarella meillä kaikki hyvin, ainakin toistaiseksi. Majatalon omistaja mainitsi eilen jotain trooppisesta myrskystä, joka olisi lähestymässä Thaimaata seuraavina päivinä. Tänään siitä jo uutisoitiin näyttävästi kotimaisessa keltaisessa lehdistössä, joten oli pakko itsekin hieman selvitellä mistä tässä Pabuk-myrskyssä on oikein kyse.

Trooppinen myrsky näyttäisi kuitekin sujahtavan ohitsemme hieman pohjoisempana, tai niin ainakin tämänhetkiset ennusteet veikkaavat. Joitakin myrskyn vaikutuksia koetaan varmasti täälläkin, sillä nyt jo on ollut pilvistä koko päivän ja aallot merellä edellispäiviä voimakkaammat.

Eilen vietimme yhdeksänvuotiaan syntymäpäivää leppoisin tunnelmin, eipä täällä saarella oikein muuta kuin leppoisaa olekaan. Öisin sirkat sirkuttaa, aamulla lähistöllä asuvien munkkien aamulaulelun jälkeen (joka tapahtuu noin kuuden aikaan) linnut aloittavat konserttinsa. Öiset äänet ovat pitäneet allekirjoittaneen hereillä, mutta aiempaan kokemukseen peilaten ääniin tottuu vähitellen.

Ehkä ensi yö on siis jo parempi, tai sitten ei, jos vieraaksemme saapuu tuo pahamainen Pabuk.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä. Nauttikaa lomasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt kun saatiin nuo trooppiset hirmumyrskytkin pois päiväjärjestyksestä ja aurinko paistelee pilvien takaa, voidaan jatkaa hyvillä mielin lomailua!

      Poista