sunnuntai 16. joulukuuta 2018

joulun perinteistä
Joulu herkistää mielen lapsuusajan muistoillaan - onhan joulu paljon erilaisia ihania perinteitä täynnä. Kolmehenkisenä perheenä olemmekin kehitelleet yhteisiä, uusia jouluperinteitä yhdistettynä meidän molempien vanhempien omiin joulunajan muistoihin ja lapsuuden ajan tekemisiin.

Yksi yhteisistä perinteistä on kauneimpien joululaulujen laulaminen. Muistan satunnaisesti käyneeni äitini kanssa joululauluja laulamassa, mutta tarina tietää kertoman, että joskus pienempänä olin laulamisen sijaan keskittynyt enemmänkin takana istuvien viihdyttämiseen ja silmäniskuiluun. Tänään kävimme laulaa lurauttamassa joululaulut yhdessä kymmenien muiden kanssa.

Lapselle tuntuu olevan erityisen tärkeää, että jouluun liittyviä asioita toteutetaan saman kaavan mukaan mitä aiemminkin. Joulukuusi on aina ollut tietyssä paikassa, tietyn kokoinen luonnonkuusi - tänä vuonna vastaanotimmekin kasvatetun, upean tuuhean joulukuusen - kauneimman kuusen ikinä! Se oli erilainen ja se sijoitettiin eri paikkaan ja joulukuusikatastrofin ainekset olivat valmiina. Loppujen lopuksi tarvittiin vain pientä lämmittelyä, keskustelua ja näin kuusi koristeltiin uuteen paikkaansa, johon se sopii täydellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti