tiistai 17. heinäkuuta 2018

kaikki tiet veivät rooman kautta kotiinOikein hyvää tiistaipäivää  helteisestä kotikolosta! Vaikka palailimme kotiin aamuyöstä pienten sattumusten saattelemana, täällähän on yhtä lämmin kesäkeli kuin Toscacanssa konsanaan! Mutta onpa mukavaa olla kotona - juoda hanasta kylmää, hyvää ja raikasta vettä, käydä suihkussa tasaisesti juoksevan suihkun alla ja nukkua omassa sängyssä. Ja vaikka täällä on yhtä kuumaa kuin Italiassa, suomalainen tuuli vilvoittaa ihanasti, sillä ainoat tuulet kenkämaassa olivat ukkosmyrskyt.

Ukkosmyrskyistä puheenollen sattumuksiin - Rooman alueelle nousi eilen lähtöiltana mahtava ukkosmyräkkä, joka luonnollisesti myöhästytti lennot, pidennytti lentomatkat ja heilutti konetta koko kolmetuntisen ajan. Pisteenä iin päälle vielä ylimääräinen tunteroinen toisen matkalaukun odottamista ja neljältä aamulla kun pääsimme vihdoin kotiin mietin uuden päivän sarastaessa, että kannattaisikohan tästä jatkaa samantien samoilla silmillä seuraavaan lomapäivään.

Majailimme Roomassa leppoisalla Trasteveren alueella, josta laahustimme kuumuudessa pariin turistikohteeseen mm. Pantheonille, Colosseumille ja Palatinon kukkuloille. Loppuaika meni ihmetellessä italialaista maailmanmenoa ravintoloissa, kahviloissa, kaduilla ja kujilla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti