sunnuntai 26. helmikuuta 2017

vanhat sisustuslehdet - jei vai nei?


Tuossa taannoin yhtenä yönä mietin kaikenmoista kun uni ei tullut silmään - esimerkiksi työhuoneen kirjahyllyssä pölyyntyviä sisustuslehtiä, jotka ovat lähes 20 vuotta vanhoja. Tai siellä täällä sievästi nojailevia lehtipinoja, joilla ei ole käytännössä minkäälaista viransijaa. Kyseisten lehtien sisustuksellinen inspiraation kulta-aika kun taisi olla parikymmentä vuotta sitten.

Sisustuslehtien lukemisen muoto on päivittynyt ja alituiseen lehtitarjouksia hyvällä asialla soittavat lehtienmyyjät ovat oiva esimerkki lehtien kulutuksen muutoksesta. Ideat ja vinkit sisustukseen ehkä löydetään nykypäivänä jostain muualta kuin sisustuslehdistä, mutta silti silloin tällöin viikonlopun kauppareissulla ostoskärryyn pujahtaa sisustusaviisi mielikuvissa herkkä hyggeilyhetki kera akustisen musiikkikattauksen ja punaisen italialaisen.

Kaikkia vanhoja muistoja ei toki pidä keräyspisteeseen kantaa. Kuten esimerkiksi tämä vuoden 2005 syyskuun Vogue, jonka kauan sitten kannoin virkamiesyhdistyksen mainiolta virkistysreissulta muistoksi NYC:stä.

10 kommenttia:

 1. Sisustuslehtien selailu, vanhojenkin, on inspiroivaa ja lisäksi ne ovat kauniita. Sopivat loistavasti visualistin kodin atmosfääriin. Koti-ihminen, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Eikä mikään ihme, että tämänkin kodin eri nurkista löytyy satoja vanhoja sisustuslehtiä.

   Poista
 2. Ehdottomasti jees! Muotilehdet ei niinkään mutta varsinkin ulkolaiset sisustuslehdet on niin ajattomia että tykkään säästää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä taas erityisesti ulkolaiset muotilehdet tulee säästettyä. Jotenkin hauska palata muotiin vaikka kymmenen vuotta sitten.

   Poista
 3. Joitain herkkuja tulee säästettyä ja selailtua. Fiilistelyä ja paperi pitää saada näppeihin aika ajoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma! Jotenkin kevään lähestyä tulee enemmän mieli selailla lehtiä kuin roikkua blogeissa :)

   Poista
 4. Minä iteroin niitä säännöllisesti ja olen pyrkinyt siihen, että vain yksi pieni laatikollinen on säästössä kerrallaan. Uudet ja melko uudet lehdet menevät kuumille kiville paikkakunnan fb-kirppiksellä, kun antaa ilmaiseksi. Mutta kylläpä minäkin säilöin ennen paljon niitä lehtiä ja Vogue oli lukioaikojen suosikkilehti; ostin joka kuukausi brittien ja amerikkalaisten version. Äiti oli iloinen, kun kiikutin lopulta ne valtavat pinot lehtikeräykseen - minä kun jätin ne tietty sinne lapsuuden huoneeseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mitä kaikkea meikäläisenkin lapsuudenkodista löytyi, ja löytyy yhä :) Huomenna taas menee yksi lastillinen vanhoja lehtiä keräykseen, pitää näin osissa viedä kun painavat pirulaiset aikalailla!

   Poista
 5. Mä olen vihdoin vuoden sisään hankkiutunut eroon lähes kaikista vanhoista, joululehdet n. viideltä vuodelta oon säästänyt. Ja puuh, tuli virkistyneempi olo :) Nykyään kun niitä kertyy, niin koetan lahjotella heti eteenpäin ystäville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin virkistynyt olo, sellainen mullekin tuli kun ensimmäiset lehdet keräykseen kiikutin!

   Poista