maanantai 5. joulukuuta 2016

lämpimät tuulet


Joulukuvien keskelle muutama sananen menneistä kuukausista.

Tasan kolme kuukautta numerona työttömyystilastoissa. Yhteensä kymmenen hakemusta. Kolme yritystä otti yhteyttä ilman hakemusta. Kuusi haastattelua. Yksi "tällä kertaa valintamme ei kohdistunut sinuun", yksi "valitsimme jatkoon nuoremman ja kokemattomamman" ja yksi "jatkamme keskusteluja substanssista kokemusta olevan hakijan kanssa".

Mitä opin? Kärsivällisyyttä - uusi työpaikka voi kuikuilla ihan nurkan takana, mutta hakuprosessiin ja haastatteluun liittyvät asiat etenevät todella hitaasti. Nöyryyttä - työmarkkinoilla on satoja muitakin täydellisiä hakijoita, vaikka "uskon aiemman työkokemuksen perusteella sopivani tähän tehtävään erittäin hyvin". Ruoanlaittoa - äitien tekemä lounaspinaattikeitto lämpenee helposti mikrossa, mutta todistetusti tuli tehtyä myös ihan "oikeaa" ruokaa, jota ainakin puolet perheenjäsenistä kehui jopa syötäväksi. Lisäksi opin, ettei konkurssi ja siitä johtunut pakollinen tauko työelämässä ollut mielelle ihan pikkujuttu.

Lopputuloksena yli neljäsataa käveltyä kilometriä, 120 kerättyä Pokemonia. Lukemattomia lisätunteja yhdessäoloa perheen kanssa. Paljon imurointia, paikkojen putsailua, miettimistä ja pohtimista. Ja huikea uusi, nyt jo kuukauden päivät kestänyt työprojekti, jonka jatkosta ei tiedä, mutta työrintamalla kuitenkin puhaltavat oikein mukavat, lämpimät tuulet.

4 kommenttia:

  1. Loppu hyvin kaikki hyvin! Ei oo helppoja hetkiä nuo... Tässä vierestä seuraan ystävän tuskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oikeassa olet. Tsemppiä toverille. Jossain vaiheessa taatusti tärppää.

      Poista