sunnuntai 6. syyskuuta 2015

syksyn ensimmäinen
Sunnuntai - meikäläisen lempiviikonpäivä! Silläkin uhalla, että arki huhuilee jo nurkan takana. Näet on se arkikin on ihan jees, kun suhtautuu arkeen sille kuuluvalle vakavuudella. Ikäväähän tuo olisi, jos ressiä pukkaisi jatkuvasti. Aiemmassa elämässä tuli stressattua ihan tarpeeksi.

Käytiin tänään Isomummin haudalla. Hautausmaareissujen jälkeen yleisesti saa aina varautua vastaamaan kimurantteihin kysymyksiin. Niin että miksei ole olemassa hautausmaakeijua, joka herättäisi kaikki rakkaat jälleen henkiin? Niinpä.

Ulkokesäkukkien siirto-operaatio kylmästä lämpimään on alkanut, aiemmin viikolla sisätiloihin siirtyi oliivipuu ja nyt kokeillaan talvehtimismeininkejä ulkona jättimäisen kasvupyrähdyksen saaneen muratin kanssa. Aiempina vuosina siirto-operaatiot oliivipuuta lukuunottamatta ovat onnistuneet huonosti tai erittäin huonosti, parempaa operaatio-onnea siis tällä kerralla. Eihän moista kaunokaista tohdi kompostiinkaan nakata, vaikka käsittääkseni muratti selviytyy ulkotiloissa hyvinkin pitkälle syksyyn eikä ota nokkiinsa kylmästä ensimmäisten joukossa. Jokseenkin vaan on tuota sateenropinaa kuunnellessa ja maahan tippuneita keltaisia lehtiä katsellessa tullut sellainen fiilis, että nyt meinaan olisi syysistutusten aika.

2 kommenttia:

  1. Oliivipuun meinasin minäkin siirtää sisätiloihin, josko se jaksaisi pysytellä elossa talven yli.. kerrothan, jos löytyy jotain hyviä vinkkejä siihen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen saanut tuon puun pysymään hengissä nyt kolme talvea sisätiloissa, oho! Alkuun selviytymisen merkit eivät oikein näytä hyvältä - kaveri pudottaa melkein kaikki lehtensä syksyn mittaan mutta kannattaa silti pysyä positiivisena! Uusia lehtiä alkaa kyllä kasvaa keväällä. Puu on meillä aurinkoisella eteläikkunalla, jolloin aurinko paistaa (silloin kun paistaa) koko päivän suoraan. Kastelen sitä talvella aika niukasti, ehkä kerran kahdessa viikossa. Toivottavasti näillä ohjeilla saat oliivipuun selviämään talvesta! :)

      Poista