sunnuntai 13. syyskuuta 2015

hirvikärpäsiä, heelangååria ja puutarhahommia

Viikko vierähti ja alkaa viikonloppukin vedellä viimeisiään. Viimeisiään vetelee myös ulkona asustelevat kesäkukkaset, jotka saivat äkillisen puutarhanhoitopuuskan yllättäessä siirtyä kompostiprosessiin. Tuntuu hassulta, että vaikka ulkona vielä tarkenee helposti ilman villavarustusta, on syksyn tuntua ja tuoksua vahvasti ilmassa. Erityisesti sen huomasi mökkireissulla, kun kympinuutisten aikaan veskireissu tehtiin pilkkopimeästä johtuen tavanomaista rivakammin sillä metsästä selvästikin erotti ketun kiiluvat silmät.

No jos ei kettu, niin ainakin hirvikärpänen. Siinä vaiheessa kun sienireissun jälkeen neljättä hirvikärpästä napsi päänahasta tuli mieleen vanha suomalainen sananlasku; parempi päässä kuin housuissa. Sekin on nimittäin koettu eikä siitä tässä yhteydessä sitten sen enempää.

2 kommenttia:

  1. Mulla kans tuli tänään joku hetkellinen pihatyöhöyröhdys ja kesäkukat sai kyytiä. Nyt pitäs lähteä kanervakauppaan. Ihana on, että syksyisestä tunnelmasta huolimatta on tarennut vielä kesävaatteilla ulkona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mietin eilen ja äsken, kun kävin vielä kastelemassa vihervitriinissä viihtyviä yrttejä! Saataispa vielä vähän aikaa nauttia näistä lämpimämmistä keleistä ennen pakkasia.

      Poista