torstai 17. huhtikuuta 2014

pääsiäistunnelmaa







Pääsiäisruohot jäi tänä vuonna laittamatta, mutta uskomme selviävämme pääsiäisen vietosta rairuohoitta. Lämpimillä pääsiäislomakeleillä on meitä uhkailtu, joten aktiviteetit suuntautuvat sen mukaan taatusti ulkotilojen suuntaan. Ainakin yhtenä haaveena on saada yläpartsi putsattua, nakattua grilli talviteloilta kesäteloille ja hörpsiä riippukeinussa iltapäiväsumpit.

Eilen vietettiin tavanomaista, joka-toinen-keskiviikkoista tyttöjen iltaa ja mepä päätettiin tampata lähimetsään sinivuokkoja poimimaan. Oli siellä jo valkoisiakin vuokkoja, mutta siniset oli meidän likkojen mielestä nätempiä. Ihasteltiin kovaäänisesti myös kukkapenkistä hiljalleen nousevia tulppaanin alkuja, viime syksyinen aherrus ei siis mennyt hukkaan lainkaan.

6 kommenttia:

 1. Ihana tipu! Mukavaa pääsiäistä teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tipunen oli tänään hoitopäivän jälkeen yllärinä kotiin viemisiksi! Askartelupuuhia jatkettiin myös kotosalla. Taitaa olla tosi kivaa puuhaa tuo askartelu, kun Neppajymykerhoakin katsotaan aina ihan hipihiljaa tarkkaavaisena :) Kivaa pääsiäistä sinne myös!

   Poista
 2. Täällä on valmistauduttu pääsiäiseen sekoittamalla mm. 300 grammaa voita, 3 desiä sokeria, 5 desiä kermaa ja 6 desiä rahkaa keskenään. Jos olisi ollut paastolla, niin se loppuisi nyt.

  Meilläkään ei laitettu ohraa eikä raita. Herneenversot saavat tehdä pääsiäisruohojen virkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin aamulla monessa kirpparipöydässä myynnissä valmiiksi kasvatettuja rairuohoja, mutta en siltikään meille niitä hommannut. Käyn hakemassa huomenna torilta tuoreita pääsiäiskukkia, niistä nauttii huomattavasti enemmän!

   Poista
 3. Meilläkin jäi ruohot laittamatta, mutta tulppaaneja sentään osin. Munatkin unohtui kauppaan.. Onneksi poika on vielä niin pieni, että ei liiemmin ymmärrä pääsiäispupujen tai munien päälle.

  Kauniita kuvia, super kauniita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei oikein pääsiäispupujen päälle ymmärretä, vaikka itse lapsuudesta muistan kyllä tuon perinteen! Pääsiäisen vietto on onneksi paljon muutakin kuin suklaamunia ja rairuohoja - kuten esimerkiksi tunteja uunissa kypsynyttä lammasta ja ylipäänsä hyvää ruokaa, mukavaa joutenoloa ja ystävien tapaamista. Tykkään! Kivaa pääsiäisen jatkoa sinne!

   Poista