sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

tontulla on asiaa
Mikäli olette joskus ihmetelleet blogin esittelytekstin ja profiilikuvan Puutarhatonttua, ette ole ihmetelleet turhaan. Mainio talonvartija ei paljoa palstamillimetrejä ole blogiuran aikana saanut. Mutta tänäänpä häntä taas huomioitiin, koska on se aika vuodesta. Nimittäin tontun puhdistamisrituaalien aika. Koskaan ei tosin näin aikaisin vuodesta rituaalia olla suoritettu, sillä samaan aikaan ruukkuihin nakattiin myös tete-a-tetet. Pihatonttunen mielellään kertoo kansainvälisin käsimerkein mielipiteensä mahdollisille pakkasöille, koska nyt on muuten kevät.

Saipa aurinkoinen kevätsää Aniliinin tarttumaan haravanvarteenkin. Hetkiseksi tietysti vaan todetakseen, että haravointi on ikävintä puuhaa ikinä. Aiemmasta viisastuneena haravointiketutukset hoidettiin pois alta jo syksyllä, joten pihan kunto maassa makaviin lehtiin liittyen on aika maltillinen. Kävipähän pikaisesti mielessä tulevan kesän kukkaistutusten värisävyt, mutta eipäs nyt kuitenkaan ihan hullutella.

17 kommenttia:

 1. Voi miten upeita kuvia!!
  Ja tonttukin siinä yhdessä vilahtaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisiä mukavia sunnuntaipäiviä lisää! :)

   Poista
 2. Ihanan keväinen fiilis tuli noista kevään sipulikasveista. Kyllä nyt todellakin on kevät, toivottavasti tonttu pitää siis takatalven loitolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva heittää ruskistuneet kanervat pois ja laittaa vihreää tilalle!

   Poista
 3. :D

  Tosi kauniilta näyttää ja tonttu on hauska ovimies. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontun ilme kirkastui huomattavasti, kun näytin sille vähän harjaa ja pesuainetta. Kyllä nyt kelpaa ovella vierailijoita moikkailla! :)

   Poista
 4. Ihanaa. IHan uudenlaisia kuvakulmia! Kivaa nähdä välillä myös laajemmasta kulmasta kotianne. Noi tedän ikkunat on kyllä mahtavat - valoa tulvii kansalle.

  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä että Anilandian kaikki nurkat on jo niin puhki kuvattu, mutta tosi kiva juttu mikäli uusia kohteita sain napattua! Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 5. Jes, ihani kuvia ja sait minutkin innostumaan. Ulos voi siis alkaa laittaa kasvejakin, eikö vaan!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Noi narsissit pitäis kyllä kestää -10 asteen, mutta aamulla kyllä iltapäivälehdet lupas ens viikolle jotain lumisadetta! Mä en kyllä noita ruukkuja lähde sisälle roudaamaan, joten toivotaan että kukkakaverit kestäisivät takatalven!

   Poista
 6. Täälläkin tuli laitettua narsissit, ja pihakin on jo pariin kertaan haravoitu. Olen ihan onnesta soikeana kun kukkapenkeistä pukkaa jo jos jonkilaista alkua, ei mene kuin hujaus ja ne kaikki jo kukkii! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin syssyllä istutetut tulppaanit pilkistelee jo kukkapenkissä! Mulle todellakintodellakintodellakin kelpaa tällainen aikainen kevät, kun talvihan tuossa jo missattiin! :)

   Poista
 7. Näistä kuvista välittyy jotenkin sellainen arjen ihana rauha :-) Hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Daniela! Mukava kuulla, että kuvista välittyy rauhallisuus - joskus olotila kun on ihan päinvastainen! Kiitos kommentistasi, oikein mukavaa päivää!

   Poista
 8. Vein tänään tyttöä tarhaan ja kotiin tullessani katselin terassin nojaavaa lumikolaa. Ehkä sen voisi viedä jo pois, samoin pulkat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin ihan samaa viikonloppuna! En muistaakseni tarttunut kolanvarteen tänä "talvena" kertaakaan. Ei kyllä nyt ulos katsellessa uskoisi, että säätytöt ja -pojat on uhkailleet +20 cm lumimyräkällä viikonloppuna, mutta toivotaan, että se sulaa nopeasti pois. Nyt kun oli jo niin kuivaa tepastella lenkkareilla ja sitten on taas semmosta sohjoa :( Pitää nyt nauttia keleistä jos ennusteet tosiaan pitävät paikkansa.

   Poista