keskiviikko 26. helmikuuta 2014

lääkärintakkeja ja muita keskiviikkohöpötyksiä

Toivottavasti maltatte pysyä kelkassa mukana vaikka postaustahti onkin viime aikoina keskittynyt pelkästään loma-aikoihin ja viikonlopuille. Arki-illat lyhykäisyydessään menee syömis-rötväämis-linjalla ellei sitten ole tiistai- tahi torstai-ilta, jolloin vatsalihakset pistetään koville ja hikoillaan porukalla saunassa venytellen (vaatteet päällä, ei mitään härskimeininkiä mitä yksi hassu toveri tuossa luuli!).

Ihan metkaa, että huomenna on JO torstai. Justhan oltiin... no vaikka maanantaissa. No, ei auta - yhtä nopeasti se aika kaikilla meillä juoksee. Ei se yhteiskunta sillä tavalla pyöri että kaikilla juoksis eri aika.

Lapsi päätti tuossa hetkinen sitten, että nytpä pitäisi saada lääkärintakki, sillä hoitotätikin oli sellaisen lapsenlapselleen taannoin tehnyt (nyt sitten kannattaa huomioida se tosiasia, että hoitotäti on ammattilainen ja Aniliini se taas... omistaa Iksun ompelukoneen ja tekee sillä kerran vuodessa verhot). Mutta Miespä tarttui haasteeseen (ei se voi kuulemma niin vaikeaa olla?) ja lähtivät he peräkanaa Lapsen kanssa vihreä (älä edes kysy) lakana mukanaan alakertaan lääkärintakkia ompelemaan. Puhinaa kuului, valmisteluja tehtiin, kunnes Lapsi alhaalta huutaa: Äääääitii. Miten oikein ommellaan?

11 kommenttia:

 1. Mä laitoin just vähän aikaa sitten jemmaan miehelle pieneksi jääneen valkoisen kauluspaidan kun näin silmissäni että parin vuoden sisään voin muokata siitä pojalle lääkärintakin! Tai vaikka labratakin jos haluaakin leikkiä äidin työpaikkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis se paita oli tyyliin miehen rippikouluajoilta, meillä aika nihkeesti heitetään mitään pois...

   Poista
  2. Aika mainio idea! Meillä lähdettiin heti suunnittelemaan alusta saakka... aika tuommoinen insinöörismäinen lähestymistapa siis :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. You betcha! Tämän illan aikana valmiiksi saatiin näköjään lääkärintakin taka- ja etuosa (jotka ovat siis.. ehh.. tehty yhdestä osasta). Hihat ovat vielä kiinnittämättä. Kerran kuulosti siltä, että Mies rikkoi Iksun ompelukoneen, mutta sepä vaan tokeni.

   Poista
 3. Ihanan ennakkoluulotonta tarttumista asioihin! Jäämme innolla odottamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samma här! Tänään taas kipitti tuo parivaljakko alakertaan takkia valmiiksi saattamaan. Nyt kiinni ovat hihat ja taskukin on ilmestynyt. Lapsi sai valita jämänapeista mielekkäät, joten vissiin olisi tiedossa jopa napinlävetkin. Ihan varma en ole pystyykö Iksulla huristelemaan muuta kuin suoraa ja siksakkia, mutta eipä se tunnu olevan ongelma :)

   Poista
 4. Sain tästä ompelutarinasta hyvät naurut :D tuli kai oma kanssa-asukki mieleen, joka halusi ommella veneen kuomuun lisäpalan. Puutuin ompelukoneeni hyvinvoinnin takia asiaan ennen kuin projekti ehti päästä kunnolla vauhtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Nää tällaiset nopeat innostumiset voi kostautua!

   Poista
 5. Kiitos tästä hilpeästä jutusta..:)) Hymy viipyy vieläkin poskilla..:)

  VastaaPoista