torstai 5. joulukuuta 2013

piparii ja lumisadettaMeillä satoi tänään päivällä kissan kokoisia lumihiutaleita ja nyt maassa on sen verran lunta, että Ipana pystyy lapioimaan sitä ämpäriinsä ja haaveillee pulkkamäestä. Huomiseksi on kuulemma luvassa myräkkää, joten toivotaan tota tavaraa lisää vaikkapa kinoksittain.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan toki asianmukaisella hartaudella sen merkitys muistaen, mutta yksi ylimääräinen vapaapäivä ennen viikonloppua ei haittaa juuri ollenkaan.Osa pitkästä viikonlopusta mennään ihan meidän prinsessojen kesken, ja ainakin piparinpaistosta ollaan puhuttu. Tarvittavat rekvisiitat hankittiin ja taikinakikkare odotteleepi pakkasessa. Jonakin vuonna lupaan kyllä tehdä piparitaikinatkin itse.

Pitkän viikonlopun päätteeksi sisälle kannetaan itse kuusipuu. Heipat vaan alakerran terassille - siellä se lehväs uskollinen jo odotteleekin.

10 kommenttia:

 1. Voi punaista tonttu-ukkoa tuolla pikkukuusen alla. Mahtava!

  Ai teillä otetaan kuusi jo nyt sisään. Aika hyvä idea - nautinto kestää pidempään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, me ollaan totutusti otettu kuusi sisälle jo alkukuusta, jotta siitä pääsee nauttimaan mahdollisimman pitkään. Säälihän sitä söpöliiniä on pois viskoa hetimiten kun joulua on juhlittu - juuja ei meillä mihinkään loppiaiseen saakka jakseta viskomisella odotella.

   Kun kuusi on sisällä, saapi joulukoristelut ollakin sitten siinä!

   Poista
 2. Meilläkin alkoi eilen satamaan lunta ja sitä on jatkunut koko yön ja nyt aamun! On niin ihanat maisemat.... mutta nyt joutuu lumitöihin ;) Kivaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tuli täälläkin, mutta aamulla nurtsi taas paistoi lumen alta! Ja tänään tuli vaan semmosta räntää, mikä ei nostattanut kinoksia yhtään! Mä en ala - nyt sitä lunta ja sassiin! :)

   Poista
  2. Ja oikein hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinne myös!

   Poista
 3. Ihanat nuo piirrustuksilla varustetut joulupallot. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kirpparilöytöjä nuokin! Kivaa itsenäisyyspäivän iltaa sinne!

   Poista
 4. Suloista, me päästiin tänään luistelemaan asti, ihanaa kun se talvi vihdoinkin sieltä saapuu, hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, luistelemaan! Meille saisi tulla tuota valkoista tavaraa vielä kyllä lisää (maaliskuussa voi olla vähän eri ääni kellossa). Oikein hyvää itsenäisyyspäivää myös sinne!

   Poista