sunnuntai 22. joulukuuta 2013

nissepolkkaa


Tämän tuvan ensimmäistä joulua vietettiin kaksi vuotta sitten tismalleen samanlaisessa vesisadetuiskussa kuin näköjään tänä vuonna. Taitaa olla sääntö kuin poikkeus, että kun joulujuhlanviettoa ja kinkun syömistä yhteistuumin aattona Anilandiassa harrastetaan, samaan aikaan maa vihertää ulkosalla.

Ei anneta joulumieleen moinen lumettomuus vaikuttaa, vaikka palturiahan sitä puhuisi ellei se mitenkään merkkaisi. Kaikissa joululauluissakin lumi ja paukkupakkanen on pääosassa! Ei maha mittää, sanois Isomummikin.

Lahjukset on nyt hankittu ja viittä vaille paketoitu! Aiettä tuo paketointipuuhapa on joulussa (syömisen lisäksi) ehkä mukavinta. Tällä kertaa mennään aika mustanpuhuvalla linjalla, myös seinäkalenterin paperit ovat päässeet uusiokäyttöön. Mahtaakohan Ipana muuten huomata? Toinen jännityksen kohde on joulupukin partanutun takaa löytyvä kummisetä, mutta luulenpa että puuhakkaalla pikkutontulla taitaa aattona olla sen verran muurahaisia housuissa ettei siinä ehdi pukkeja sen tarkemmin ihmetellä.

9 kommenttia:

 1. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia taas.

  Joo onhan tuo lumettomuus aika tylsää jouluna ja toivoisi lasten vuoksi lunta. Ja kauneuden. Toisaalta aina kun liikun ulkona tai käyn lenkillä tai lähden autolla jonnekin (ei ole autokatosta tai tallia) taivastelen sitä, kuinka helppo tämä lumettomuus on. Olen näköjään kovaa vautia matkalla kohti yltiömukavuudenhaluisuutta. Ei tuo kyllä taida olla mikään sana. No mukavuudenhaluisuus siis näköjään kasvaa hetki hetkeltä ja vuosi vuodelta.

  Hyvää joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsää kun on koko ajan niin pimeää. Eipä sille lumettomuudelle mitään mahda ja näillä mennään, mutta tuo pimeys on tylsintä. Vaikka valoisampaa kohden muuten mennään!

   Poista
  2. Ja oikein hyvää joulua teidän porukoille myös!

   Poista
 2. No ei todellakaan maha mittää, vaikka lunta täälläkin kaivataan :) Ei kyllä voi siihen asian paljon vaikuttaa, joten pitää luoda ihana tunnelma sitten vain sisälle. Mukavaa joulunaikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, just näin! Oikein hyvää joulua myös sinne!

   Poista
 3. Keski-Suomessa oli vähän lunta vielä aamulla, mutta pianpa ne rippeetkin häviää, mutta onneksi joulumieli ei ole siitä lumesta riippuvaista vaikka kivahan se olisi varsinkin kun pojallekin on kääritty pakettiin semmoinen pihalumilauta... Lunta tai ei, joulu on silti ihan parasta! Hyvät joulut siis sinnekin!

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on! Tuskin maltan odottaa, että pääsen kinkun kimppuun! Oikein hyvää joulua myöes teille sinne!

   Poista
 4. Saa sisällä syödä, kun ei voi ulos mennä sateeseen liukastelemaan. Iloista Joulua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin vielä! Nyt kuulkaas alkaa tuntua joululta, kun on kaupassa hurjailtu kanssa muiden jouluihmisten ja ihan hyvin siitä jopa selvittykin! Oikein hyvää joulua myös Nallelle!

   Poista