maanantai 23. syyskuuta 2013

syksyn ensimmäinen


Päivän tyhjillään ollut talo oli kylmissään ja Mies tuikkasi takan tulille ensimmäistä kertaa koko syksynä. Aamulla oli niin kylmä, että piti huitoa menemään pipo päässä ja sormikkaat sormissa. Ei kyllä kestäis yhtään ajatella tulevia herkkuhetkiä bussipysäkillä kun sieraimet meinaa paukkupakkasilla jäätyä kiinni toisiinsa. Hrrr.

16 kommenttia:

 1. Oih. Kaunis takka teillä!
  Täällä ollaan odoteltu sitä, milloin se syksyn ensimmäiset kynttilät- hetki saapuu (joo- tosi verrattavissa takkatuleen! Mutta minkäs teet täällä kerrostaloasunnossa). Sehän tulee aina jonain hetkenä syksyllä ja siitä se sitten lähtee ja jatkuu jouluun asti, jonka jälkeen ainakin meillä tyssää melkein seinään.

  Kivaa nähdä teidän kotia vähän erilaisista kuvakulmista, mielestäni sitä on ollut hieman liikkeellä täällä luonasi :) Eli lisää lisää.


  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyssä ja pimenevissä illoissa on jotain itua kun takassa palaa tuli. Meillä on takat molemmissa kerroksissa, mutta aika harvoin sitä tulee poltettua alakerrassa. Yläkerran takka on kyllä ahkerassa käytössä heti kun lämmituskausi alkaa.

   Kynttilät on kanssa ihan ehdottomia! Ja ihan totta, joulun jälkeen tuntuu hassulta poltella kynttilöitä, vaikka kynttilöitä ahkeraan poltetaankin ennen joulua.

   Tuntuu, että kuvaan samoja nurkkia koko ajan! Täytyy yrittää löytää uusia kuvakulmia, ihan oman mielenkiinnonkin vuoksi : )

   Kivaa maanantai-iltaa sinne!

   Poista
 2. Kyllä tuossa takassa kelpaa klapeja poltella. Miu mau mukane takka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Ja keskellä huonetta, joten joka suunnasta näkee! :)

   Poista
 3. ihana toi jakkara, itse olen pyöritellyt yhtä Artekin jakkaraa ostoskorissa moneen kertaan mutten osaa päättää väriä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värejä on tarjolla muuten aika herkullisia! Tuo oli ostoslistalla Habitaressa ja meinasin ihan melkein jäädä ilman kun vasta sunnuntaina mentiin! Ja punainen aika pirtee nyt kelta-voittoisessa Anilandiassa : )

   Poista
 4. Me ei olla vielä poltettu tänä syksynä takkaa, mutta mielessä on jo käynyt. Jotenkin tuntuu että koko kesän kun aurinko hiillosti, ei talo meinaa viiletä millään. Ihan äskettäin vasta laitoin ilmanvaihdon kesäviilennyksenkin pois päältä :-D Mutta voisihan tuota tosiaan jo vähän poltella, vaikka vaan tunnelman vuoksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi sama mielessä kun kesähelteillä niin hikoiltiin ja huudatettiin ilmalämpöpumppua. Taas oli pistettävä takka päälle eilen ja hyvä että pistettiin, koska meillä oli mennyt viime yönä kaiketi pakkaselle! Ohhoh!

   Poista
 5. meilläkin takka päällä, ja navetalle sai polkea pipo päässä!! ihana toi puunkantokori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pipo on saanut olla vakiovarusteena aamulla töihin lähtiessa. Ja kintaat. Viime viikolla muistaakseni joka aamu tuli hiki, kun oli niin lämmintä. Kohta tietysti tulee sitten lunta...

   Poista
 6. Voi mikä aarre tuo jakkara!
  Ja takka on myös upea, ihanan tunnelman luo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja väriyhdistelmiä kyllä saatavana noissa jakkaroissa! Pirtsakka tuo punainen! Tykkään kans!

   Poista
 7. Oi, olisikin tulisija kotona, pidän sen tuoksusta ja rätinästä, sen valon tuijottaminen on jotenkin terapeuttista ja rauhoittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset! Meillä kun aikanaan ensi poltettiin talon rakennusprojektista ylijääneitä puumatskuja, saatiin kyllä kuulla jos jonkinmoista pauketta takasta : ) "Tavallisten" puiden ritinä on niin heleää, että melkein kuin musiikkia kuuntelisi!

   Poista