keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

talo italiassa

Perillä ollaan! Suomalaiset lähtivät kylille pitsanhimo silmässä normaaliin iltaruoka-aikaan (eli viideltä), mutta paikalliset ruokalamiehet nauroivat valkonaamat ulos, sillä ravintelit täällä aukeavat tietysti vasta aikaan, jolloin Ipanalle lauletaan jo puu-ai-jai-jai-jai-puuta.

Yritetään huomenna siis päästä mukaan välimerelliseen elämänrytmiin, ettei suotta ihan ruoatta jäädä. Tänään homman hoiti mukavan tädin pikkukauppa, josta saatiin mukaan omatoimiset pikkuherkut ilmakuivattuine kinkkuineen, mozzarelloineen, uunituoreine leipineen ja valkoviinipulloineen. Ja hinnalla, jolla kotomarketista olisi saanut ehkä pelkästään sen kinkun.

Toki Italian kotikolomme Angela-rouva loihtisi meille ruokaa taatusti milloin tahansa, kunhan vaan näin hänelle ilmoittaa! Upea tämä majapaikkamme ja ihanat vieraanvaraiset emännät.

Ipana tuossa ilmoitti kyllä heti alkuun, ettei täällä ole ollenkaan samanlaista kuin Thaimaassa.

14 kommenttia:

 1. Ihanat laventelit! Sellaisia yritän kasvattaa meillekin, mutta taimet ovat edelleen jotain pari senttiä korkeita. Eivät taida kukkia ihan lähitulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laventelit on kyllä täällä upeita! Täytyy napsia niitä vähän mukaan ja kuivattaa. Ja pioneita täällä on kaikkialla!

   Poista
 2. Oi miten tuli heti taas ikävä Italiaan vain nämä pari kuvaa katsomalla... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tossa aamulla mietittiin Miehen kanssa, että eipä ollakaan koskaan lomailtu ulkomailla näin rauhallisessa ja idyllisessä paikassa. Kerran ollaan Italiassa oltu aiemmin aikanaan häämatkalla, ja silloin eri paikassa, mutta täällä kyllä silmä ja hermo lepää. Italia = ihana!

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää tutulta. Mekin olimme Italiassa toukokuussa. Onneksi oli talo, iso piha ja grilli (sekä edulliset ruokakaupat). Meilläkin pojat vaativat iltapuuroa kovaan ääneen jo seiskalta eikä sen jälkeen pysytä kauaa hereillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katotaan kuin meidän tänään käy :) Saatiin jo hilattua heräämisaikaa kotosuomen kuudesta Italian ajan kahdeksaan! Aikamoinen saavutus! :)

   Poista
 4. Kuten Instassa jo huokailinkin, ihana paikka! Mäkin haluuuuuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti ihana lomapaikka! Laitan tuossa vielä lisää kuvia, niin tuntuu ihan kuin olisit itsekin täällä! :)

   Poista
 5. Voih! Kunpa pääsis itsekin jälleen Italiaan. Aika mahtavalta näyttää teidän mestat ja vatsa kurnien jään miettimään niitä mozzarellaa ja kinkkua, ehkä vähän viiniäkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä tosiaan kelpaa suomitytön ja -pojan lomailla!

   Poista
 6. mäkin haluun italiaan! oi nautinto! meillä toi iltavärssy tunnetaan muuten sellaisena kuin o-laa-laa-laa-laa-puss :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia on ihana! Suosittelen oikein lämpimästi!

   Onko tuo teidän versio kenties ruotsinkielinen versio peikkoäidin kehtolaulusta vai oma versio? Mun äiti laulaa sen ruotsinkielistä versiota Ipanalle, suomenruotsalainen kun on :)

   Poista
  2. Meillä lauletaan molemmilla kielillä riippuen siitä kuka nukuttaa,mutta puss-versio on kyllä lapsen oma versio (naurattaa joka kerta!). Ihanaa italiaa teille. On k-a-d-e :)

   Poista
  3. Lapsosten omat versiot on kaikkein parhaimpia! :)

   Poista