lauantai 6. huhtikuuta 2013

mummokukkia ja kasvihuonehaaveita


Se jolle tulee atsaleasta mummola & äitienpäivä mieleen - käsi ylös nyt! En voinut vastustaa kiusausta ruokakaupan kukkahyllyllä, mutta nähdäänkö Anilandiassa seuraavaksi kenties saintpauleja?! (eipäs nyt sentään liikaa innostuta)

Alakerran työhuoneen ikkunalla talviajan viettäneet hilit ovat varsin kummallisia tapauksia. Kevätauringon alla ne ovat "kuivahtaneet" kerran jos toisenkin, mutta silti kastelun jälkeen eivät ole moksiskaan. Nyt kaverit puskee kukkaa kukan jälkeen ja muutamia hetelmiäkin on jo havaittavissa.

Tästä loikkaammekin kepeästi aasinsillan kautta toiseen kasvisaiheiseen jutskaan - Aniliinia näet kutkuttaisi rakentaa (tai siis ostaa valmiiksi rakennettuna) piskuiselle pihalleen kasvihuoneen! Voi kuulkaa semmonen olis erikiva! Erilaisia yrttejä, tomaatteja ja mitä näitä nyt on! Kertokaapa kokeneemmat kasvihuonehifistelijät vähän (lisätietoja nimimerkillä mikä on kun ei taidot riitä)! 

16 kommenttia:

 1. juu kasvihuone on vuoden parasPaikka...ainakin meidän maalla! rakennetrtiin sitä viimekesän valoisat yöt "puoliskon" kanssa...ja nyt kunhan kelit suo heiluu suti ja sit toivotaan et jotkin kasvamissa olevista taimista itää...kokeillaan tomaatit/kurkut/chilit/vesimelonikin/ja ne yrtit sun muut :) hankkikaa ihmeessä se kasvari!!!!

  VastaaPoista
 2. Kasvihuone olisi huikea, varsinkin Kekkilän versio...mutta aivan liian tyyris nyt tähän hätään! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoin kans niitä Kekkilän vaihtoehtoja, tyyriitä ja tosi fiinejä tosiaan! Mulle kelpais ihan semmonen piskuinen malli, kun ei meidän pihalle oikein edes mahtuisikaan isoa. Aika paljon on kyllä vaihtoehtoja jos jonkinmoista tarjolla!

   Poista
 3. Mä oon aivan ihastunut mun siskon ja sen miehen rakentamaan kasvihuoneeseen vanhoista tiilistä ja eri kokoisista ja mallisista ikkunoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun siskolla on myös sellainen, vanhassa itse tehdyssä kasvihuoneessa on kyllä oma, ihana tunnelmansa. Onkohan meillä sama sisko ja sen mies? :)

   Poista
 4. Mä olen myös katsellut noita postista tulevia keväisiä mainoksia sillä silmällä, kun kuvittelen että olisin tosi aikaansaava kasvihuonekasvattaja. Totuus saattaisi olla ihan toinen, mutta haaveissa se kuulostaa hyvältä idealta :-) Ja jos lottovoittajaksi alkaisin, ostaisin sen Kekkilän vihervajan, se on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noista postissa tulleista mainoksista tää koko innostus lähti! Kuvittelen jo mielessäni vehreän upean kasvihuoneen, jonne kirmaisin lämpimänä kesäpäivänä hakemaan niitä kasvattamiani jutskia uudessa pastellinvärisessä kesähamosessani.

   Juu, just näin se menisi!

   Poista
 5. Nostan käden ylös! Vein mummolleni niin monena vuonna juuri atsalean äitienpäivänä, ne kun olivat hänen lempikukkiaan. Kesäisin hänellä oli pelargonioita terassilla ja nykyään kun mummoa ei enää ole, molemmista kukista tulee todella haikea mieli enkä ole saattanut niitä kotiini hankkia. Kasvihuoneesta haaveilen, mutta kerrostaloparvekkeelle se ei mahdu. Uskottelen itselleni että lasitettu parveke ajaa saman ja optimistisesti koetan kasvattaa kasveja, lähinnä syötäviä, siinä kuitenkaan kovinkaan mainittavasti onnistuen. Blogissani onkin juuri päivitys tämän vuotisista taimikasvatusyrityksistä. Kekkilän vihervaja on minunkin haaveeni, jos joskus oman pihan saan, se kun on niin kaunis ja kuitenkin käytännöllisen oloinen. Anopillani on ihana pieni kasvihuone, jonka appi osti pari vuotta sitten hänelle äitienpäivälahjaksi Hong Kongista. Edullinen ja hyvin yksinkertainen malli ilman mitään ylimääräisiä hienouksia, mutta tomaatit ja paprikat kukoistavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tuosta Honkkarin kasvihuonevinkistä - tuon tapainen mullakin on hakusessa! Mukavaa sunnuntaipäivää!

   Poista
 6. Kasvihuone on erinomainen keksintö! Kannattaa ehdottomasti hankkia. Meillä on parhaillaan sellainen melko pieni, valmiina joskus aikoinaan ostettu. Ihan mukavasti sellaiseenkin mahtuu kasvatettavaa. Kunhan saat Anilandian pihalle huoneen pystyyn, niin täältä voidaan lahjoittaa hunajamelonin taimi. Sillä varauksella tosin, että jos sattuvat itämään... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla, että kasvihuone jää tämän kesän osalta pelkästään haaveeksi, ellen saa sitten hyvin vakuuteltua Miestä puuhastelemaan sen kokoamisen kimpussa. Meillä kun noita ulkohommia riittäisi vielä muitakin (terassin loppusilaus, piha-alueen laatoitus jne). Jos ei tänä vuonna niin sitten ainakin ensi vuonna! Hunajamelonin taimi - sovittu! Meiltä muuten noita hilejä sais taas...

   Poista
  2. Chili kelpaa kyllä! Sovitaan taimivaihdoista kunhan kevät tulee. :)

   Poista
  3. Jep! Otan noista nyt kasvaneista hileistä siemenet talteen ja nakkaan multaan. Tällä kertaa vain muutamia taimia - hillitymmin kuin viime keväänä kun jouduttiin pois viskomaan kaikkien paikkojen ollessa täynnä hilejä!

   Poista