tiistai 6. marraskuuta 2012

hoo niinkuin herneJatkuvalla syötöllä höpöttävä Ipana on alkanut tiedustella asioita. Vähän haastavaa, mikäli sattuu olemaan kahdestaan kotosalla ja pitäisi selittää miten ilmalämpöpumppu toimii, miksi serverillä olevat lastenlaulut tökähtää tai miksei alle kolme vuotias voi vielä mennä kouluun.

Monet kirjaimet alkaa olla jo tuttuja, kiitos sille kuuluu taitavan äänekkäälle Muumi-tietokoneelle. Viikonloppuna kirpparilta löytyi myös tuo hauska vanha muistipeli, joka myöhemmän käsittelyn jälkeen päätyi tauluksi lapsen huoneeseen.

21 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu! Muistipelinäkin olisi varmasti ollut käyttöä, mutta kaikille korteille ei löytynyt paria :( Olisi ehkä pitänyt arvata, kun koko setti maksoi 50 senttiä!

   Poista
 2. Kivoja kysymyksiä ;) Mä vastaan noihin aina "kysytään isiltä, kun se tulee kotiin"...tai ainakin jos vastaus "ilmalämpöpumppu toimii sähköllä" ei riitä neidin tiedonjanoon, niin sitten kysytään isiltä.

  Taulusta tulikin tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Iskä tietää meilläkin vastauksen ihan kaikkeen - on se vaan niin taitava! Joskus on pakko vähän soveltaa, sillä muuten ziljoonat lisäkysymykset saavat vallan!

   Poista
 3. Ah, ihana tuo muistipelitaulu. Nerokas idea! Tää tahtois kans päästä krppareille vähän mullaamaan. :)

  Innolla odotan näitä ihania "elämää suurempia" kysymyksiä. Meillä kun tulee vasta yhden sanan lauseita. :D Eipäs sentään, tulihan sieltä tänään jo "Ei oo". ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metkaa muuten noilla kirppareilla, että joskus bongailee ihan älyttömästi kivoja juttuja ja toisinaan tulee ihan tyhjin käsin kotiin. Kuten esimerkiksi sunnuntaina (lauantaina jo käytiin toisessa) kun ihan Mieskin pisti ihmetellen.

   Aiettä, muistan lämmöllä tuon ajan kun Ipana jutteli vaan noita yhden sanan juttuja. Silloin toivottiin lisää puhetta (se kirjattiin lapsosen kehariinkin) ja nyt... meinattiin kehariin kirjata vähemmän puhetta :)

   Poista
 4. Meillä on tuo muistipeli ja tuskinpa onnistuisi tauluksi pistää, kun kortit on ihan aktiivisessa pelikäytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun meiltä taas puuttui muutamia kortteja! Muistipelin kuvat on varsin hauskoja!

   Poista
 5. Oooooo miten kerrassaan huippu idea tuo muistipeli tauluksi! Kiva kun joillain välähtää :) Ehkäpä meidänkin 2v11kk tytsyn huoneen seinää koristaa piakkoin samanmoinen ihanuus :)

  VastaaPoista
 6. Ii niinkuin itikka. :D

  Mä päädyin toisinaan lukemaan muksulle Wikipediaa. Hiljeni hetkeksi, kun tuli niin paljon informaatiota. Kjäh, kjäh.

  Huippu taulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin kokeilen tota Wikipediaa seuraavalla kerralla! :)

   Poista
 7. Aivan mieletön tuo taulu! Tosiaan toisilla välähtää, toisilla ei. Ihanaa että täällä voi kuitenkin käydä inspiroitumassa!

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva idea tuo tauluksi tuunaaminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja aika helpoilla investoinneillakin pääsee. Ipanan huoneessa ei tosin ole enää seinätilaa käytettäväksi, joten lattia saa kelvata!

   Poista
 9. On kyllä hyvä idea. samaa mietin meillekin,kun ostin tytöille köpiksestä ihanan dominopelin herkullisilla kuvilla. peliä eivät osaa vielä pelata ja mä haluisin noi kaunokaiset johonkin näkyviin pois laatikosta :) olikohan tuliainen siis äidille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, samalla tavalla käy joskus täälläkin :) Joku tosi kivaltaä näyttävä lelu ei olekaan niin cool lapsen mielestä, vaikka äidin silmää se hiveleekin!

   Poista