maanantai 3. syyskuuta 2012

verhosta liinaksi ja muita mukavia muutoksiaEipä taida olla ensimmäinen kerta, kun verhoiksi tarkoitetut yksilöt hyödynnetään johonkin muuhun tarkoitukseen (jep, ne isot renkaat ovat toki edelleen kankaassa kun ne ei tuolta toiselta puolelta ihan pahasti näy > ompeluinspiraatiota odotellessa!). Nyt on kuulkaas pöytäliinakangasta sitten ihan kaksin kappalein.

Voi tulipa eräistä Tukholman tuliaisista varsinainen murheenkryyni. Tuo valosarja kun on oikeasti tarkoitettu ulos ja mukana tulleet lamput tuottavat valoa kansalle ehkä vähän liiaksikin. Avulias myyjä neuvoi asentamaan himmentimen, joka asennettiinkin, muttakun nuo lamput myös tuottavat lämpöä kansalle ja paikat kuumenevat ihan himmeimmästäkin käytöstä.

Tarvittiin idea, perustelut, suostuttelua, uusintaperustelut, pari naulaa, vasara ja muutama hikikarpalo otsalla. Tuloksena saatiin käyttökelpoinen lamppusarja ja tyytyväinen asiakas. Jättebra!

It's not the first time when curtain turns into kitchen table cloth. But that pattern is just so cool! Have a great beginning of the week!

10 kommenttia:

 1. hyvähyvä! Justeen nuin!
  Kaanis kangas, rupeen itekkii harkitteen muijan tilalle äijäkämpää.
  Hei ihan nytte kerrot mistä nuot kertsimukit? WOW

  KAUNISTA TEITILLÄ TAAS!

  x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu virkistää! Nakkaan tuon kaappiin (toisen seuraksi) ja lykkään sitten muijaa tilalle. Kertsimukit on Lagerhausista - määkin tykkään! Tota kuvioo löyty sieltä monestakin paikasta, mutta kantojuhdan voimat olivat rajalliset. Saispa noista ihanista ruottalaisista putiikeista tilattua netistä tänne Suomeen!

   Ite oot nätti! :)

   Poista
 2. Is that faaaantastic fabric from Ikea, now??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep! That fabric can be found in in blue color, which looks amazing as well!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää :)

  Mietin itsekin että meidän Kajsamia kangas taitaa jäädä pöytäliinaksi ja toisesta vois sitten sen ompeluinspiration iskiessä tehdä vaikka pari tyynynpäälistä lisää, eikös? Vai aiotko pitää toisen vielä ihan verhona/pöytäliinana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Saa nähdä mitä kaikkea vielä kadoksissa oleva ompeluinspiraatio saisikaan noista kankaista aikaiseksi! Se sininen kangas näytti myös tosi kivalta!

   Poista
 4. Meikäläinen ei ehtinyt himmentimiin kun valosarjat oli saatava roikkumaan hetinyt. Kovasti oli muuten mallailua lamppujen asettelussa tuon hehkulampun kuumenemisen vuoksi. Lateksimaali kun ei taida noin korkeita lämpötiloja kestää eikä maalauspuuhatkaan ihan heti innosta.

  Mutta kaikesta huolimatta, kyllä on komeet verhot teillä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma noiden mallailujen kanssa! Meinasin jo, että ostaapäräytän uudet lamput, mutta eipä nekään energiasäästöominaisuuksilla ihan halpoja ole ja kymmenen pitäis sitten tirpasta samaan syssyyn. Lopputulos on kuitenkin kaikkia osapuolia tyydyttävä - lamppusarja saatiin käyttöön ja keittiö uudet verhot! :)

   Poista
 5. Minä ostan useinkin tuolta keltasinisestä ja muualtakin kangasta joka ensin roikkuu verhona, sitten pöytäliinana ja sen jälkeen siitä ommellaan tyynyjä, mekkoja, takkeja tai mitä milloinkin. Ainakin tulee käytettyä kokonaan. Tuo Kajsamia on kyllä ostoslistalla kunhan seuraavan kerran pääsen naapurin puolelle kauppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltasinisen kangasvalikoima on huikeeta, tosin tuntuu että nyt on tarjonnassa melkein pelkästään vaan sellaista paksumpaa kangasta (kuten tuo verho/pöytäliinakin). Ne ei oikein taivu (ainakaan meikäläisen käsittelyssä) esimerkiksi pussilakanoiksi, ja tuntuvat toki myös vähän kovaltakin!

   Eurokankaallakin tuntui olevan aika kivannäköisiä kankaita ikkunoissa roikkumassa kun viimeksi ikkunaostoksilla oltiin. Pitäisi nimittäin tehdä uusia pussilakanoita Ipanalle. Täytyykin käydä joku päivä kurkkimassa!

   Kajsamia on kyllä kiva! Olen tänään koko päivän tehnyt hommia keittiön pöydän äärellä ja ihaillut sitä sivusilmällä :)

   Poista