tiistai 28. elokuuta 2012

kylmästä lämpimäänNostin stetsonipäiseltä tädiltä ostetun erikoistyyppisen punaisen pelargonian sisätiloihin, koska ulkona alkaa näyttää pirun kylmältä ja sateiselta - voi kukkaparkaa. Kertokaapa te langoilla kirmailevat pelargonistit - miten saan pidettyä tuon yksilön hengissä tulevat kuukaudet kunnes kesäaurinko jälleen taivaalta porottaa? Se näyttää nyt jo melko onnettomalta, vaikka muutamaa kukkavanaa näyttääkin puskevan. Rakkautta? Substraalia?

I took that most beautiful geranium inside from the garden - it's already really cold in these levels at nights! I just hope that lovely red flower will manage also inside - any good tips for success?

6 kommenttia:

 1. Oi, kun se onkin kaunis! Onko se ruusunnuppupelargoni? Pelargoni viihtyy talven aika matalassa lämpötilassa, parhaiten 5-8 asteessa. Paikan pitäisi olla myös valoisa ja kuiva. Tällaisissa olosuhteissa ei juurikaan tarvitse kastella. Jos talvetuspaikka on lämmin, vaikkapa asuinhuone, lisävalon antaminen on välttämätöntä. Meillä pelargonit talvehtivat ylimääräisessä valoisassa makuuhuoneessa, jonka lämpötila on talvella alle 10 astetta. Huone on meidän "vierashuone" ja vieraille onkin talven varalle varattu paksu untuvatäkki ;)

  Niin ja rakkautta, joo...mutta substraalia, ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisko varmaan tietäisi tuon punaisen yksilön tarkan lajinimikkeen, kun on hänkin tuolta stetsonipäiseltä naiselta aiemmin kukkia ostanut :) Ruusunnuppupelargoni kuvaa kyllä kukkaa aika hyvin, ehkä se on se!

   Meillä ei täältä täystiiviistä talossa löydy yhtä ainuttakaan paikkaa, jonne tuon kukan voisin viileämpään laittaa :( Chilit sain helposti säilymään hengissä aurinkoisella eteläikkunalla, ehkä kokeilen siellä? Ja jos nyt huonosti käy, tuo stetson-täti on varmasti myymässä vastaavanlaisia torilla myös ensi kesänä!

   Poista
 2. mistä tuommoisia isoja kirjaimia saa?:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys Anonyymille, olen ostanut molemmat valokirjaimet Parolan Asemalta, mutta noita valokirjaimia löytyy monesta muustakin paikasta vaikka googlaamalla!

   Poista
 3. Ihania värejä ja aivan ihana tuo pelargonia ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jännittävää nähdä, saanko sen pidettyä hengissä täällä sisätiloissa. Sen nättiä kukintaa kyllä ihailisi pidempäänkin! Oikein kivaa viikonloppua sinne!

   Poista