torstai 10. toukokuuta 2012

sekalaiset kivat

Aniliini hullaantui täysillä (ehkä olettekin huomanneet?) valokuvapalvelu Instagramiin siitä hetkestä lähtien, kun se tuli tarjolle myös Android-laitteisiin. Onpa muuten jokseenkin hullunkurista, että valokuvasta tarkoituksellisesti tahdotaan tehdä "huonolaatuisempi" lisäämällä siihen erilaisia kuvaefektejä. Mutta törkeen hienojahan kuvista tulee - jopa sellaisesta, joka ei ehkä sommittelultaankaan ihan mennyt nappiin!

Mikäli Instagram on vielä tuntemattomampi juttu, kannattaa esimerkiksi käydä tutustumassa oheiseen kuvakimaraan, jonka Huffington Post on ystävällismielisesti meille yhteen koonnut. Hiphei!

I ♥ Instagram

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On se kyllä vallan mainio! Ja erityisen jännää on nähdä, miten FB:n kuvio tulee vaikuttamaan käytettävyyteen ja jaettavuuteen!

   Poista
 2. Latasin itsekin Instagramin puhelimeen ja tuli kyllä tosi hienoja kuvia. Tein ne tunnukset sinne ja muokkasin kuvia, mutta näyttää että ne kuvat aina latautuu sinne Instagramiin. Tiiätkö meneekö ne kuvat jonnekki kaikkien nähtäväksi? Ja miten se ohjelma yleensä toimii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa itsekin alussa ihmettelin. Ainakin Android-versiossa kuvien jakaminen (sähköpostiin, FB:hen jne) onnistuu Instagramin lataamisen jälkeen helposti kuvan alla oikealla olevasta kolmesta pallosta, jolloin avautuu "Photo Options" (valittavana Share).

   Toinen keino jakaa kuva on valita puhelimen Instagram-kuvakansiosta tuo kuva. Ensimmäinen vaihtoehto lisää FB-profiilin postaukseen oman käyttäjätunnuksen ja tiedon siitä, että kuva on jaettu Instagramista - ja itse kuva näkyy huomattavasti pienempänä versiona FB-profiilissa kuin puhelimen Instagram-kuvakansiosta jaettuna.

   Huh, toivottavasti tuosta nyt sai selvää! Pitäisi itsekin ehkä perehtyä sovelluksen toimintoihin tarkemmin, mutta ainakin omaa käyttöä ajatellen on ihan hyvin toiminut!

   Poista
 3. saako tuota instagramia mitenkään koneelle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea googlauskierros antoi jotakin tuloksia, mutta ei kyllä minkäänlaista henkilökohtaista kokemusta niiden toimivuudesta tms. Netti on kyllä pullollaan kaikenlaisia hienoja kuvankäsittelyohjelmia, joilla vastaavia efektejä saa aikaiseksi valokuviin.

   Poista
 4. Mistähän nuo sakset on? Yleensä kaikki turha kuviointi ei iske mutta nuo näyttäisivät aika hyvältä muuten yksivärisen saksikokoelmani kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo sakset ovat Klaus Haapaniemen Fiskarsille suunnittelemasta Inspiration-sarjasta, jota nyt kaupoista saa! Niitä löytyy erilaisia, kaikki yhtä kivoja!

   Poista
 5. Tuoltapäin ei usein tullutkaan viljasiiloa tsiigattua. Piti jo tovi miettiä, että mistä tuo on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalla karulla tavallaan rakennus (tai miksi tuota nyt voi kutsua) aika hieno, vai mitä! Napsin kuvan taannoin kun odoteltiin Ipanan kanssa Miehen junaa.

   Poista