tiistai 6. joulukuuta 2011

musiikkia korville (ja iloa silmille)Erityishoi hifistelijöille ja kaiutinihmisille (Aniliini tietää ainakin yhden moisen!) - tämä postaus on juuri teille! Seuraavan tarinan takana toimii Aniliinin Mies.

(Aniliinin ja) Miehen toivelistalla jo pitkään olleet olohuoneen äänentoiston uudelle tasolle nostavat pikkuiset purkit ovat viimein saapuneet pitkällisen kuolausperiodin jälkeen. Hetken aikaa elettiinkin kokonaan ilman äänentoistoa, sillä vanhat mustat kaapit kannettiin varastoon odottamaan jatkotoimenpiteitä. Näin saatiinkin olohuoneen viihdealttarin visuaalisuutta kivasti kevennettyä.

Kyseessä ovat itsenäisyyspäivän hengessä kotimaiset Amphion Ion -kaiuttimet, jotka hellivät niin audiofiilin korvaa kuin sisustusbloggaajan silmää. Ulkoiselta olemukseltaan kyseessä ovat sirokokoiset, kulmistaan tyylikkäästi pyöristetyt valkoiset boksit, joissa kaiutinelementtejä suojaavat mustat verkot. Sisustuksellista variointia mahdollistavat vielä iso valikoima vaihdettavia eri värisiä verkkoja. Pienen diskattielementin ympärillä on koteloon integroitu suuntain, halkaisijaltaan saman kokoinen kuin matalamman pään isompi elementti. Tyylikkäät ovat - hellasärö nolla!

Ja ennen kaikkea ääni on ihan omaa luokkaansa, vaikka muilta osin (vahvistus, piuhat, olkkarin akustiikka) kalustus onkin ihan entisellään. Ehdottomasti jo näin lyhyen tutustumisen perusteella suositeltavat purkit. Etenkin, mikäli valinnassa painavat 50-50 äänenlaatu ja ulkonäölliset seikat.

Itsenäisyyspäiväterveisin, Aniliinin mies

8 kommenttia:

 1. Kiitos,tälläistä juttua olenkin metsästänyt jo aika suuren ajan.Näinpä pistän nuo pöntöt mieleen ja ostan tuollaiset .En mitään mitä joku ei suosittele.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on samanlaiset valkoiset söpöläiset <3 Tai no taitavat olla himppasen isommat, mallia Ion L. Kun muutama vuosi sitten shoppailtiin meidän huusholliin uusia kaiuttimia, niin Amphionit olivat sekä miehen (tekninen puoli) että meikäläisen (sisustuksellinen puoli) mieleen :D Ja hienosti ovat pelittäneet.

  VastaaPoista
 3. Your blog is so lovely!

  Very nice speakers!! I can't read finnish, so can you tell me where they're from? :)

  VastaaPoista
 4. Karavaani kulkee, suosittelen näitä kajareita oikein lämpimästi! Kauniisti soi niin joulumusiikki, Muumilaulut kuin LMFAO :)

  Laurana, meillä homma meni ihan samalla tavalla! :)

  Hi Janne! These lovely speakers are made by a Finnish high-end speaker producer called Amphion - see their full product portfolio here. We selected the model Amphion Ion since it suits best our requirements: perfect mix between HiFi and design.

  VastaaPoista
 5. Loistava valinta kaiuttimiksi ja sopii kuvien perusteella hienosti myös sisustukseen. Nuo sipulit tosin voivat häiritä hieman äänikuvaa :D ja ihan matalimpien taajuuksien toistamiseen voi alkaa jossain vaiheessa kaipaamaan sellaista rahin näköistä pömpeliä.

  Loistopostaus!

  VastaaPoista
 6. Oivallista! Kotimaisissa kaiutinvalmistajissa riittää tarjontaa ja Amphion on hieno valinta. Sitten vaan kotimaisuuden asteen nostamista ja seuraavaksi vaikka Porilaisen TK Cable :n johtoja katselemaan. Kotimaisten vahvistimien puolella on kyllä vähän hiljaisempaa, mutta Apoll ja GLIM Audio lienevät tarjolla. Kotimaisuudestahan saisi yhdistävän tekijän koko settiin...

  VastaaPoista
 7. Noita kaiuttimia on tullut katsottua sillä silmällä jo jonkun tovin. Saiskos udella mikä teillä on mööpelinä noille?

  -Hilkka

  VastaaPoista
 8. Hilkka, vahvistintako tarkoitat? Meillä käytössä on vanha monikanavavahvistin ja oikein hyvin tuntuu toimivan. Ehkä jossain vaiheessa voisi tosin miettiä noita Insinöörin mainitsemia vaihtoehtoja. Kaiutinkaupoille vaan!

  VastaaPoista