sunnuntai 13. marraskuuta 2011

onnea vaa iskä!Jo on juhlittu viikonvaihteessa! On kuulkaas lahjoja annettu, on syöty kakkua ja vaihdettu talvirenkaat. Isukkeja on halattu ja tehty sunnuntaikävelyt normaalin kaavan mukaisesti ja yritetty sievästi päästä eroon tutista. Yhdet unet jo onnistuttiinkin olemaan tuota kapinetta ilman, joten meinattiin jotta nyt päästiinkin helpolla. Juuei, pitää keksiä toisenlainen lähestymistapa. Vinkkejä toverit?

Mutta uuteen viikkoon rientäkäämme siis!

9 kommenttia:

 1. Satuinpa sopivasti piipahtamaan blogiisi, silloin tällöin käyn kurkkimassa :)

  Meillä on tutista vieroitus juuri tehty.
  Leikkasimme tutista lapsen huomaamatta palan pois ja sanoimme, että tutti on rikki. Annoimme lapsen tutkailla rikkinäistä tuttia. Pyöritteli kädessään ja totesi itsekin, että tutti on rikki eikä halunnut laittaa edes suuhun. Vei sen itse roskikseen.
  Eka yö oli hieman levoton ja itkeskeli tuttia. Sanoimme, että tutti on rikki ja lapsi nukahti. Toisena yönä ei herännyt ollenkaan.

  Päivällä mielipahan yllättäessä saattaa sanoa "tutti, tutti", mutta muistaa itsekin, että sitä ei ole enää. Sanoo vain sitten itse, että "tutti meni rikki".

  Meillä meni kivuttomasti näin. Ja tätä keinoa ollaan käytetty edellisenkin kanssa ja hyvin toimi silloinkin.

  Esikoisen kohdalla aikoinaan jätettiin tutti vaan pois, mutta lapsi itki sitä paljon kauemmin. Tuo konkreettinen tutin rikkoutuminen on ollut meidän lapsille selkeä ja helppo.

  Tsemppiä vieroitukseen.

  VastaaPoista
 2. Suosittelen samaa kuin anonyymi tuossa edellä! Meillä hiiri puraisi tutilta pään pois. Kaksi päivää kesti vieroitusoireet, sitten se oli sillä selevä. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä sattui olemaan lokinpoikasia sopivasti vastapäisen talon katolla ja pienet tarvitsivat tuttia kipeästi. Yhteistuumin veimme tutit parvekkeelle, josta lokkiemo kävi ne sitten noutamassa. Ihan oli toimiva strategia tuokin, vaikka pienen mieltä selvästi kirpaisi kun tosissaan tajusi, mitä on tehty. Jälkikäteen useaan otteeseen puhuttiin, kuinka hieno teko oli ja kurkittiin, josko lahjoitettu omaisuus näkyisi poikasten nokissa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti kommenteistanne! Kokeillaan tuota tutin rikkomista :) Selvästikin tarvitaan joku konkreettinen asia, jonka lapsi itse tekee ja kokee. Muistaa sitten tuttitarpeen tullen, minne se tutti yhdessä vietiin.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kuulla että jolakin toisella on sama rumba edessä!

  Meillä neitiltä pitäs kans saada tuo ihanainen tutti pois, mut en millään jaksais alkaa siihen!!

  Mistä sitä sais voimia??

  VastaaPoista
 6. Niinpä! Meillä tuo pikkupentu nukkuu nykyään yöllä ja päivällä kuin enkeli ja on vähän sellanen pelottava tutina, että jos sen tutin nyt jättää pois niin hereillä ollaan taas koko porukka. Mutta eikai auta muu kuin kokeilla!

  VastaaPoista
 7. Mietin että tarviiko siitä tutista päästä eroon jostain tietystä syystä?
  Poikaset lutkuttivat monta vuotta ja se vieroitus kävi ihan itsestään. Jossain vaiheessa tuttiinkin kyllästyy. ;D

  VastaaPoista
 8. Niin ja Pikkuisen herkkis ilme kuvassa sai mut näihin tuttiaatoksiin... ❤

  VastaaPoista
 9. Ihan totta tuokin! Mutta kun joku koiranleuka on sanonut, että lapspolon hampaat kasvaa kieroon ja ties mitä. Eksyin jopa keskustelupalstoille, joka aiheutti spontaanista ahdistusta. Never say never.

  VastaaPoista