maanantai 19. syyskuuta 2011

tässä hylje, ole hyvä

Maanantai. Sataa, tulee, on kylmä - olo ihan naatti vaikka on vasta viikon ensimmäinen päivä.

No, naapurimaan prinsessalla on asiat vielä huonommin. Suomen Turku lahjoitti prinsessalle järkyttävän kokoisen hylkeen. Just det, hylkeen. Olkaa hyvä ruotsalaiset, me annamme teille lahjaksi hervottoman valkoisen muumin, jota ette pysty edes kotiin kuljettamaan, saati sitten mihinkään järkevään paikkaan sijoittamaan. Mahtaa Vickan olla ältsin innoissaan myös Elomaan tädin antamasta vaihdevuosi-kirjasta. Kyllä sitä ihminen saa tuntea ylpeyttä olla suomalainen.

Samaan syssyyn saatte kuvakollaasin Anilandian sauna- ja allasosastolta. Maanantai-iloa sinne!

8 kommenttia:

 1. Voi taivas, voi Vittuuria-parkaa! Hylje! :D

  Ihan mieletön saunaosasto, ny iski infernaalinen kateus! Saaks teille tulla kylpemään? Kerro mulle mistä ja mikä tuo amme on, mulla on nimittäin ammekuume ja olen metsästänyt tuollaista simppeliä ja kaunista yksilöä.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän jokaisella prinsessalla pitää nyt jättimäinen hylje olla! Ja vaihdevuosikirja!

  Hei kiitti Dooda! Tervetuloa vaan kylpyreissulle! Tuo amme on hor.. eikäkun noron (mallia sand) - ostettiin kaupassa nököttänyt yksilö vähän halvemmalla. Meitäkin viehätti justiinsa sellanen tosi simppeli amme, ja avot - siellä se kaupassa oli meitä odottelemassa!

  VastaaPoista
 3. Sen verran pitää tuosta hylkeestä kommentoida että musta hieno ele (vaikka tosiaan en tiedä miten se Vickanin mukaan Ruotsiin kulkeutuu).

  Mutta Turussa on siis elokuun alusta ollut eri puolilla kaupunkia 40 eri taiteilijoiden yms maalamia hylkeitä (samanlainen hylje-eri kuvio) jotka liittyvät Itämeren suojeluun (mukana aina tietopaketti asiasta) ja hylkeet syyskuun lopussa huutokaupataan. Ja Vickanhan on mukana tuossa Itämeren suojelussa.

  Että koomisuudestaan huolimatta tuolla hylkeen lahjoituksella on pointtinsa ja syynsä.

  VastaaPoista
 4. Ymmärsin myös tuon lahjan yhteyden, mutta ehkä Vittuuriallekin käytännöllisempi olisi ollut joku matkalaukkuun sujahtava versio?

  Mut prinsessa varmasti tykkäs siitä - ihan kokei!

  VastaaPoista
 5. Vittuuria voisi viskata hylkeen vaivihkaa mereen heti Affenanmaan jälkeen ;)

  VastaaPoista
 6. Vielä tuosta hylkeestä: itse asiassa aiemmin viikonloppuna jossakin oli tieto että Vickan saa lahjaksi hylkeen pienoismallin. Toivon mukaan näin on ollut.

  Itse asiassa nuo hylkeet on niin hienoja että jos ois rajaa ja iso tila niin huutaisin sellaisen itselleni.

  VastaaPoista
 7. :D Jei, Victoria sai hylkeen ja Mongolia odotti Haloselta poroja. Jo on aikoihin eletty...

  Asian syrjään kiinni siis. Komea amme. Ja toi musta(?) seinä on kyllä magia. Nyt alkaa nousta oma "saunaosostokateus", kun meillä kylppärin puolella on yksi seinä hienon turkoosi, mutta sitten edellisellä asukkaalla on pettänyt tyylitaju ja loput seinistä on harmaita...

  VastaaPoista
 8. Mahtava amme! Myös minä tykkäisin juuri tuollaisesta. No, seuraavaan kotiin sitten joskus...

  VastaaPoista