sunnuntai 25. syyskuuta 2011

entäs se sunnuntai sitten?Kun ei ole järkevää sanottavaa, kuuluisi olla hiljaa, mutta Aniliini ei tuommoista tunnekaan. Ja ettei sunnuntaille tulisi paha mieli, kerronpa teille myös meidän sunnuntaipäivästä.

Lähtökohtaisesti toivotaan, että ipana suostuisi pitämään silmänsä (ja suunsa) kiinni ainakin puoli kahdeksaan saakka. Niin ei käynyt tänään, joten höpötys ja vuorottain ischin ja äidin kutsu tulla "hakee" alkoi jo klo 7:00. Kukkua sai kuitenkin tuo kaveri yksikseen klo 8:45 saakka, jolloin äidillä meni hermo ja ischi sai lähteä nostamaan omituista höpöttäjää ylös sängystä. Aamupuurot, jazz-aamiaiset ja rauhaton sanomalehtienlukuhetki. Niistä on ihana sunnuntaiaamu tehty.

Oletetaan, että aurinko paistaa. Seuraavaksi nimittäin lähdetään perinteiselle kävelyretkelle muiden samaan aikaan kylillä liikenteessä olevien, huomattavasti vanhempien tätien ja setien sekaan. Missä ihmeessä te kaikki muut sunnuntaihiippailijat olette? Ai juu, nukkumassa tietenkin. Tiemme käy siis kirpputorille. Tänään löydettiin lastenkirjoja, puinen tuollainen juttu ja emalimukit. Ei pöllömät löydöt sano noviisikirppistelijä kun kamojaan kassalle vei.

Sitten nukutaan, käydään kiikaamassa ja tekemässä kakkuja. Myös Sarpaneva pääsee käyttöön melkein sunnuntaiseen tapaan. Aniliini lupasi myös kokeilla erästä Tarte Tatin -ohjetta (don't get your hopes up) ja loppusunnuntai ollaankin sitten kuin ellun kanat.

6 kommenttia:

 1. No tehdän olette ehtineet!

  Vaadin ehdottomasti omaa postausta tuolle tontulle! :D

  Voi itku, keittiöstä kuuluu kamalaa karjuntaa, pakko juosta. Vaikka siinäpä ne tärkeimmät olikin. Hauskaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Heh, tuttuja mukeja :D
  Oman isoisäni luona on yksi tuollainen muki - se on ollut äitini lapsuudessaan :)

  VastaaPoista
 3. Olis kiva kuulla, mitä laitat Sarpanevaan :) Oikeastaan ihan reseptikin kelpais tälle satunnaiselle sunnuntaikokkailijalle :)

  VastaaPoista
 4. Kiki, jonakin kauniina päivänä saattaa tonttupostaus ilmestyäkin! Meidän kansainvälistä käsimerkkiä näyttävä puutarhatonttu on vieläkin muuten varastossa - kauhistuisiko naapurin pappa, jos nakattaisiin se takapihan terasille keskaria näyttämään? Ei varmaan.

  Riikka, nuo eurolla irronneet emalimukit näyttävät tosi vanhoilta, vaikka hyvässä kunnossa ovatkin. Hauskannäköisiä!

  Anu, tällä kertaa Sarpanevassa valmistettiin makoisa broileri. Mitä kauemmin tipu on padassa, sitä suussa sulavampi (kirjaimellisesti) siitä tulee. Taisi olla semmoinen valmiiksi maustettu kokonainen tirppa, jonka keralle laitettiin yrttejä. Joskus mukaan sujahtaa myös porkkanoita tahi sipuloita. Nestettä siis pitää myös olla, ettei tule liian kuumat paikat. Pariin sataan lämpö ja useammaksi tunniksi (sanotaan nyt vaikka neljä) muhimaan. Aiettä on hyvää.

  Seuraavaksi tehdään kyllä lihaa, joten laitetaanpa sitten vaikka reseptiäkin jakoon!

  VastaaPoista
 5. Mitäs jazz-aamiaisella soi? Täällä taisi su-aamulla soida perin epätavallisesti Sara K.

  VastaaPoista
 6. Meillä päästään sunnutaiaamuisin tosi helpolla kun napsautetaan radioaparaatti päälle ja kuunnellaan Groove FM:n tarjoamaa jazz-aamiaista. Ihan napakkaa settiähän nuo kyllä siellä tarjoavat!

  VastaaPoista