tiistai 19. heinäkuuta 2011

havaintoja


Kamerasta löytyi sittenkin yksi kuvanen viime viikkoisen reissun Kööpenhamina-osuudelta. Aasinsiltana tähän muutama turistin huomio kaupungista ja Tanskan maasta, maasta Tanskan:

- Köpiksessä trendikkäin asuin ja asustein pukeutuneet tanskattaret olivat melkein kaikki varustautuneet kumisaappaisiin. Toki merkillepantavaan saapaskäyttäytymiseen saattoi liittyä se, että visiittimme ajan kaupungissa satoi kaatamalla. (toim. huom. tahtoo sellaiset saappaat.)

- Ihmiset ovat todella mukavia & avuliaita. Tämän huomion teimme kaikkialla. Erityismaininnan saa lentokentän lähimaaston bensa-asema, jossa toimi piskuinen myymälä. Kaupansetä teki kaikkensa, jotta perheen pienin saatiin ruokittua ruokailuvälineiden ja muiden tykötarpeiden uupuessa puhutellen meitä "my Finnish friends".

- Automatkalla huomioimme, miten siistejä tanskalaisten pihapiirit ja talot olivat. Istutukset olivat särmiä ja talot (jopa varastotilat ja sen semmoiset) olivat huolella hoidetut. Maisemia oli ilo katsella.

- Tanskalaiset _todella_ pitävät designista. Voi tuota tavaratalojen kodintavarakerrosta, jossa olisi voinut luuhata vaikka ikuisuuden. Ja ottaa ne kaikki kipot, kupit ja ihan mitkä tahansa asiat mukaan kotikoloon. Plus maksaa niistä omaisuuden.

- Ajo-osuuden merkittävin havainto oli erikoinen ajokäyttäytyminen. Kun nopeusarjoitus muuttui, tanskalainen autoilija jarrutti. Jarrutti niin, että muut kaasujalkaa vähän löysäämällä ajelleet ihmettelivät. Kun nopeusrajoitus taas kasvoi, painettiin kaasua hurjasti. Metkaa käytöstä.

Nyt, päikkärit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti