perjantai 27. toukokuuta 2011

tykki sanoo pam


Pikkumirkun hoitoporukka oli tänään ollut retkellä kotieläintilalla, jossa oltiin nähty vaikka mitä - jopa musta possu! Kivaa oli ollut, vaikka juttua retkestä ei vanhempain kyselytuokiolla ei kovinkaan paljon Pikkumirkulta irronnut. Eläinkunnan ääntelystä ja tunnistuspuolesta kun osataan oikeastaan vasta harakka (kraak), lintu (titityy), koira (hau) ja fasaani (ku-kuu). Kissa osattiin aiemmin, mutta todistusaineiston puutteessa sen ääntelypuoli on unohtunut. Mopot, bussit, rekat ja muut kulkuvälineet tunnistetaan helposti. Ja tokihan tykki sanoo edelleen pam.

Nyt on pihaa mouhittu pari päivää ja sehän näyttää pihalta! Laatoittamispuuhat jätetään suosiolla ensi vuodelle, mutta nurmikko pitäisi saada kasvuvauhtiin jo ensi viikosta. Viikonlopun aikana saattaa perheen pienin vihdoin saada kauan odotetun hiekkalaatikon ihkaoikealla hiekalla varustettuna. Onneksi sentään isot kivenmurikat, rakennusroippeet ja tupakantumpit on nyt piilossa mullan alla.

Huomenna torigaffe, kauppareissut ja muut perinteiset! Tää lupasi leipoa raparperipiiraan (ohhoh) ja kutsui siskon perheineen kylään piiraansyöntivisiitille. Hiiulihei, nyt alkoi viikonloppu!

3 kommenttia:

 1. Teidän ääntelyt ja tunnistukset kuulostaa niin tutulta! :) Tosin meillä ei toi titi-tyy eikä ku-kuu luonnistu. Autojen äänet kyllä ja pii-paat kanssa. Äsken tuli uutena Kroko-kirjaa selatessa että päähenkilö on Ko-ko. Sieltä ne tulee, pikkuhiljaa. Kohta saakin alkaa miettimää mitä sitä ite suustaan päästää ettei juorut kulje seinien toiselle puolen ;)

  VastaaPoista
 2. Ihania ääniä ja sanoja neidillä!

  Jokos laitat kohta pihakuvia?

  VastaaPoista
 3. Heh, justiinsa tuossa muuten oli puhetta, että jahka tuo natiainen oppii paremmin puhumaan, saa aika tarkkana omien sanojen kanssa olla :)

  Voisin huomenna napsia pihakuvia, vaikka vähän sora- ja multapainotteinen tuo piha nyt on :) Kaivurimies jätti kaivurinsa pihalle viikonloppua viettämään ja noutaa sen vasta maanantaina - ja voiettä sitä ollaan täällä viikonlopun aikana ihailtu!

  VastaaPoista