sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

bada bastu

Tämä päivä on osittain vietetty Suomen vanhimmassa kaupungissa, josta meinasi ihan maamme pääkaupunginkin tulevan! Tuo suvun poika (se ensimmäinen!) sai tänään nimensä ja komean nimen saikin! Aniliini Miehineen toimitti kummin virkaa kun pienenpieni juhlakalu paapasi äitinsä sylissä tyytyväisin elkein melkein koko toimituksen.

Tiedättekö sen kasteveden heittämisrituaalin? Ei meillä moista, tällainen tavis varsinaissuomalainen ihmetteli aikanaan tuota ihmeellistä heitto-operaatiota, mutta onneksi kälykulta on vedenheiton tuonut tähänkin sukuun ja toki meidänkin Pikkumirkun kastejuhlassa vettä viskottiin. Kas kun mitä ylemmäs kummi heittää kasteveden niin pitkäksi lapsonen kasvaa tahi mitä pidemmälle heittää sitä pidemmälle lapsi menestyy. Hieno perinne.

Meillä saunottiin tänäänkin.

2 kommenttia:

  1. Ei ole meillä kastevesiä (meinasin kirjoittaa lapsivesiä...) heitetty, enkä ollut moisesta kuullutkaan! Mielenkiintoista!

    Mukavaa pyhäpäivää! Ihana, lämmin päivä tulossa! Me mennään retkelle kesäkotiin!

    VastaaPoista
  2. Luulisin, että perinne on tuolta pohjoisesta - sieltähän tuon kälykullan suku on kotoisin ja kovasti ristiäisissä vesiä viskovat. Hauska perinne, joka on nyt juurrutettu tähänkin sukuun!

    Olipa kivat kelit pääsiäisenä - ihanan lämmintä! Vapuksi povaavat taas kylmää :(

    VastaaPoista