perjantai 11. helmikuuta 2011

valkoinen vs. musta

Kas, siinä ne nyt ovat. Valmiit portaat ja kaiteet. Pientä laittoa tosin vaativat vielä - käsijohteet jäivät maalaamatta kun tuli hoppu.

Mutta piteleppä hevosias! Valkoiseksi meinattiin, mutta mitäs jos tehtäisiinkin mustat? Mitä mieltä ootte?

18 kommenttia:

 1. Musta olisi kyllä jännittävä vaihtoehto. Toisi säpinää.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä! Ne vois olla aika särmät tuohon koloon ja toisaalta korostaisivat portaikkoa lisää. Eikä sormenjäljetkään näkyis!

  VastaaPoista
 3. Hienot kaiteet. Olen ehdottomasti mustan kannalla!

  sanavahvistus on retee :)

  VastaaPoista
 4. Molemmat värit kävis, mutta munkin mielestä musta olis säpäkämpi! Ja jos siihen kyllästyy, saahan sen taas maalattua!

  VastaaPoista
 5. Musta musta :) Sopisi hyvin ja persoonallisempi kuin valkoinen...

  VastaaPoista
 6. Hei!!

  juuri ollaan porrastarjouksia kyselemässä.
  eikä mallistoissa oikein ole tällaisia simppelipinnakaiteita.Mistä firmasta löysitte, ja onko portaat siis valkoiset, avo vai umpi?

  meille tulee suorat portaat ja luultavasti mustat askelmat ja muut pinna ja palkkiosat valkoiseksi. ajattelen että niinpäin on keveämpi.lasia meille ei tule, se lasi näkyy olevan tarjolla kaikkien firmojen täntapaisis malleissa.
  Päivi

  VastaaPoista
 7. Meille tulee myös suorat(umpi) portaat ylös. Tosin porrasaukkokin on umpinainen. Portaiden alle tulee jäämään pieni varasto. Rappuset päällystetään parketilla.

  Mutta hintaeroja on kuulkaas. Meille oma kirvesmies tekee portaat ja ne tulee maksamaan alle tonnin. Ja on muuten pikkusen taitava kaveri. Puuseppä olis tehnyt samat portaat 4000 eurolla, HEH!

  VastaaPoista
 8. Me kyseltiin portaita ja kaiteita ties mistä. Isommat ja tunnetummat valmistajat pyysi toteutuksesta hirvittäviä summia, joten tehtiin kummatkin mittatilaustyönä paikallisilla tekijöillä. Mittatilaustyökään kun ei aina tarkoita automaattisesti korkeampaa hintaa.
  Kannattaa ehdottomasti kysellä tarjousta oman kylän pikkuverstailta!

  Tila portaille on uskomattoman pieni ja haastava (jota tosin olisi taatusti voinut säätää talon suunnitteluvaiheessa, jos olisi tajunnut). Tämä porrasatkaisu on käytännössä ainut, joka tilaan mahtuu ja sopii. Eli se siitä kierreportaista :)

  Portaat ovat puiset, valkoiseksi maalatut avo-malliset. Lasi oli myös ehdoton no-no ja nuo pinnakaiteet ovat oikein onnistuneet, vaikka kaipaavatkin päälle vielä yhden maalauskerran.

  VastaaPoista
 9. ääni kontrastille, eli mustalle. :)

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvännäköinen pinnakaide on kokovalkoisenakin, mutta silti, ehdottomasti ääni musta-valkoiselle :)

  VastaaPoista
 11. Voi että teidän koti on kaunis!

  Mä olen valkoisten kannalla. Mustatkin on hienot, mutta valkoiset kruunaisivat sen ilmavuuden. Mutta joka tapauksessa hienot tulee!

  VastaaPoista
 12. Kylläpä nyt pahan pistitte! Musta tuntuu olevan suosiossa (Miehen mielestä johdattelun tuloksena muka), mutta valkoiset käsijohteet todellakin säilyttäisivät portaikon ilmavuuden.

  Nyt pitää miettiä. Ja ehkä harrastaa vähän photoshoppausta.

  VastaaPoista
 13. Aika hassu sattuma, olemme juuri tuollaisia portaita laittamassa:D Tuliko halvemmaksi tehdä etsimällä "tekijät" itse? Mun "to do" -listalla ollut ryhtyä tähän hommaan,mutta niin hirvittävästi muutakin hommaa raksan suhteen että huooohhhh... Samoin minäkin mietin mustan ja valkoisen välillä. Valkoinen=keveämpi, musta=särmimpi. Se mua kiinnostaa, kuinka sotkevaa puuhaa maalaaminen on, jos aiotte maalata niitä vielä niiden ollessa jo paikalla? Eikös suihkumaalia lennä joka paikkaan? vai eikö tämä tyhmä tajua nyt jotain fiksun kikan olemassaoloa... :/
  Kiitos Ihanasta blogistasi!
  rouvaska

  VastaaPoista
 14. Me päästiin kyllä halvemmalla etsimällä tekijät itse - vaikka melkolailla kovan työn ja tuskan takana koko projekti olikin. Pienemmässä kaupungissa aina joku tuntee jonkun, joka tuntee jonkun. Nettikin on ihan hyvä apu, vaikka aika harva tämän alan tekijöistä toimii (vielä) netissä :)

  Täytyypä itsekin myöntää mielenkiinnolla seuraavani kaiteiden maalausprosessia kun ne nyt ovat tosiaan jo paikoillaan. Ehkä kaiteiden tekijä varmisti, ettei kiinnitysvaiheessa tule maalivaurioita ja maalaa viimeisen kerroksen paikan päällä. Käsijohteet kai pystyy vielä irrottamaan lopullista maalausta varten - ja väri edelleen mietinnässä :)

  VastaaPoista
 15. Piti kehuman, että kauniit kauniit portaat. Kaiteet on tosi nätit ja ilmavat. Tuollaisia suunnittelin meidän kakskerrosversioon, mutta saatiinkin sitten l-mallinen talo mahtumaan tontille. Portaat jäi siis piirrustuksiin :)

  Ja johteen kans oon valkosen kannalla. Kun on tota pinnaa kuitenkin niin paljo, ettei kokonaisilmeestä tulis sekava. Mutta eikö oo ihana, kun noiden kokopuisten juttujen kans voi ottaa rennosti ja myöhemmin hioa ja sutasta uudet maalit päälle.

  -Riikka

  VastaaPoista