keskiviikko 19. tammikuuta 2011

pitkänukkainen, villainen peite

Mitenköhän tömmöinen tavallinen konttorityöläinen, toki kyllä neulaan ja lankaan ajoittain tutustunut talliainen pystyisi suoriutumaan ryijyn valmiiksi saattamisesta? Tää tahtoisi meinaan alakertaan johtavan korkean porraskuilun seinän koristeeksi ryijyn. Luit oikein. Ryi-jyn.

Seeprakuvioinen Eva Brummerin 50-luvulla suunnittelema ryijy olisi klassikko siinä missä sinisävyinen Timo Sarpanevan Sysimiilu. Upeita molemmat. Ja saishan noita toki toimitettuna valmiinakin, mutta hinta pompsahtaakin sitten moninkertaiseksi. Onko kellään kokemusta? Anyone?

Kuvat:
www.kasityonystavat.fi

11 kommenttia:

 1. Me tehtiin ala-asteella koulumme vastavalmistuneen laajennusosan aulaan ryijy. Tai jokainen rättikässäläinen teki sellaisen 15x15cm palasen. Eikä se mun mielestä silloin ainakaan tuntunut vaikealta. Eikös niissä pakkauksissa ole aikas hyvät ohjeet mukana?

  Vanhemmillani on 2 ryijyä, toisen nimi on 'metsä palaa' tms. ja mutsi on työntämässä aina sitä mukaan. Onneksi meillä ei ole riittävän isoa seinäpintaa ryijylle :D Se ei ole yhtään mun näköinen ryijy.

  VastaaPoista
 2. Määkin muistan tehneeni kässässä mielestäni ihan onnistuneesti sydänkuvioisen tyynyn ryijytekniikalla yläasteella. Ei kai tuo niin vaikeaa voi olla... Saispahan kivan iltaprojektinkin - talo melkein valmis, mitäs sitte tehtäis?

  VastaaPoista
 3. Äitini teki mulle ylppärilahjaksi ison seinäryijyn, sellaisen modernin. Se on hieno, eikä äiti ole erityisesti käsityöihminen.
  Harmi vaan ryijyn ysärivärit ja tyyli eivät ole toistaiseksi sopineet yhtään omiin koteihini, joten äiti pitää ryijyä hoidossa :)

  ehkä pitäis raivata sille paikka...

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti en voi jeesata kertomalla omia kokemuksia, mutta oon itekin monesti ajatellut, että jos mua ois varustettu yhtäänkään isommalla määrällä pitkäjänteisyyttä, niin tekisin itelleni ryijyn tai kaks. Marraskuussa Tampereen Kädentaidot-messuilla näin myös upeita paperinarusta tehtyjä ryijyjä. Ne ei toki oo samalla tavalla pehmeitä, mutta eivät myöskään pölise niin paljon ja nukka pysyy paremmin pystyssä jolloin pienemmät yksityiskohdat pysyy paremmin näkyvissä.

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja ryijykuvia!

  Ei se nyt niin vaikeaa pitäis olla. Äitini on tehnyt muutaman ja meillekin yhtä tarjonnut, mutta vaatisi selkeän tilan, ei tuollaista voi tunkea pieneen tilaan.

  Antaa palaa, kyllä sä osaat! =)

  VastaaPoista
 6. Juu en pysty kokemuksista kertomaan, mutta hienoja kuvia. Seurasin pienenä kun mummu teki useita ryijyjä ja yhdellä kädellä, joten kyllä säkin onnistut.

  Mä ostasin valmiina kun en jaksais odottaa sen valmistumista ;)

  VastaaPoista
 7. Mäkin ottaisin heti kiljuen ryijyn seinälle, jos olis valkoinen talo. Tänne nykyiseen en jotenkin halua, kun pitäis olla enemmän tilaa ja valkeutta ympärillä.

  Ryijyt taitaa nykyisin olla melko pop. Ne tuo mun mielestä sopivasti pehmeyttä niukkaan ja suoraviivaiseen sisustukseen.

  VastaaPoista
 8. Mun appeni on tehnyt meille häälahjaksi ryijyn. Sellaisen modernin, toiveemme mukaisen: harmaata, valkoista, keltaista jne.
  Appeni teki sen solmitsemalla siis ei kangaspuissa. Hommahan vaatii vaan pitkäjänteisyyttä. Olen ymmärtänyt että se ei ole niin kovin vaikeaa mutta aikaa vievää kyllä.

  VastaaPoista
 9. Niin me siis tehtii solmimalla :D kun ei nuo termit ole hallussa/tiedossa, että kangaspuillakin vois tehdä. Nyt tekemään niin alkaa uusi buumi ;P

  VastaaPoista
 10. Tein 10 v sitten ryijyn itselleni.
  Tilasin valmiin tarvikepaketin jostain, en muista enää mistä.
  Pakkauksessa oli sii valmis pohjakangas ja langat vyyhdillä muistaakseni. Sekä tietysti selkeät ohjeet.
  Valmiille pohjalle tekeminen oli helppoa, mutta aikaahan tuo vaatii.
  Minusta projektia helpottaa, jos keskeneräinen työ vois olla koko ajan jossain esillä, niin että sitä voi tehdä pienen pätkän vaikka ohikulkiessaan.

  VastaaPoista
 11. Minä olen tehnyt useamman ryijyn solmimalla. Se on hyvää puhdetta vaikka tv:tä katsellessa. (Ei siinä samalla voi kovin keskittyneesti mitään katsoa, mutta aika kuluu tosi nopeasti.) Valmiita tarvikepaketteja saa vaikka Vuorelmalta tai Suomen käsityön ystäviltä tilattua. Voi ostaa myös pelkkiä tarvikkeita, jos haluaa suunnitella ryijynsä itse :)

  VastaaPoista