lauantai 11. syyskuuta 2010

kauaskantoisia valintoja


Torppa alkaa olla vaiheessa, jossa sisätilojen materiaalien valinta & hankinta alkaa olla ajankohtaista.

Mietitäänpä vaikka lattiaa. Vaikka sen asentaminen ei olekaan vielä tehtävälistalla ihan seuraavana, käytännössä olisi kuitenkin hyvä päättää väri, materiaali ja tuote, jotta useamman neliön lattia voidaan lähiviikkoina laittaa tilaukseen. Tietyt, aiemmin päätetyt tekniset ratkaisut vähentävät vaihtoehtoja (ei siis betonilattiaa tällä kertaa), mutta eivät kuitenkaan rajaa pois vaihtoehtoja, joita on ihan liikaa.

Pikkiriikkinen lattian näytepala ei todellakaan kerro kaikkea - miten huoneisiin tuleva valo tai muut sisäpintojen värit, jopa kalusteet, näyttävät lattian sävyn oikeissa olosuhteissa? Entä miten lattian väri käyttäytyy isommalla pinta-alalla?

Jossakin saattaa nähdä jonkin tosi kivan sisustuksellisen ratkaisun, joka on tosi style ja tätä päivää, mutta miltä se näyttää vaikka viiden vuoden päästä? Silloin niin trendikäs kirkkaan vihreä ei tunnukaan silmään enää niin siistiltä. Riippuu tietenkin, onko vihreää käytetty keittiön ovissa vai olkkarin seinällä - tapetit on vaihdettavissa ja seinät maalattavissa, mutta entäs sitten se keittiö (tosin kyllä tiedän melko tuoreita tapauksia, jossa kaapit on vaihdettu alle kolmessa vuodessa).

Pintamateriaalit pitää kestää silmää ja kulutusta. Talosta tehdään koti, jossa todennäköisesti (ja toivottavasti) tullaan asumaan loppuelämä. Hetken mielijohteella tai kevään trendivärillä ei valitettavasti tehdä kauaskantoisia ratkaisuja. Sisustuksellinen väreillä irroittelu tapahtuu siis muilla asioilla kuin keittiön kaapeilla, takoilla tai lattioilla.

Kuvat:
www.theselby.com

3 kommenttia:

  1. Oih minä kun olen suunitellut lähes kaiken valmiiksi :) Kukin tyylillään. Mutta se on totta että on niin mielettömän paljon hienoja vaihtoehtoja mutta silti kodin pitää olla koti, teidän koti. Teidän näköistä. Voi olla että joku väri on out viiden vuoden päästä, mutta so what jos te edelleen pidätte siitä :) Tsemppiä valintoihin kodistanne tulee varmasti tosi hieno ja viihtyisä. /mortillalex.blogg.se

    VastaaPoista
  2. Meillä osa keittiön kaapinovista ja saarekkeen laatikostot on laitettu vihreiksi ja jos jossain vaiheessa niihin kyllästymme, niin ei ole suuri kustannus vaihtaa ne toisin värisiin. Sillä koko kaapistoja ei tarvitse uusia.

    VastaaPoista
  3. Totta turisette. Meillä oli edellisessä kodissa punaiset alaovet keittiössä ja muutaman vuoden jälkeen kyllästyin ja ostettiin uudet, mustat ovet. Selvittiin muutamalla satasella, uudet ovet oli paikoillaan yhdessä illassa ja uudistus teki keittiöstä ihan toisennäköisen.

    VastaaPoista