keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

ruotsinlaiva kylpyhuoneessaSeuraava postaus on valitettavasti pahasti alle jopa desperate housewives -osaston, pahoittelut siitä siis jo etukäteen. On nimittäin aika esitellä käteväkäyttöinen kärry, johon liittyy hyvin paljon kivoja & käytännöllisiä muistoja myös Aniliinin lapsuudesta.

Ensimmäisen kosketuksen kärrymaailmaan Aniliini sai isovanhemmiltaan. Kärry toimi barbie-leikeissä kolmekerroksisena ruotsinlaivana, joka seilaili isovanhempien luona - usein myös ulkotiloissa.

Kerrottakoon, että tämä meidän kylpyhuonetiloissa toimiva säilytyskärry on uusi, ei tuo 80-luvulla nukkeleikeissä käytetty ruotsinlaiva. Kärryä ei myöskään säilytetä keskellä olohuoneen lattiaa - se tuotiin nätimpään kuvausympäristöön kylppäristä, jossa... no.. muistanette nuo kellertävät alkuperäiskaakelit, joissa roiske ei näy.

Kärry on huisin kätevä pirpanan tavaroiden säilyttämiseen - mm. kun tarvitaan soittorasian rauhoittavaa unilaulua tyynnyttämään yliväsynyttä pörisijää, tai kylpyleikkeihinkin mukaan pääsevän kumiankan imuttelu vie huomion aina niin harmittavista pään yli vedettävistä bodeista.

Enpä olisi ikimaailmassa uskonut, että hankin kotiini oman ruotsinlaivan ja erityisesti kirjoitan tänne siitä kera kuvien. Lupaan, että tämä on lajissaan ensimmäinen kerta.

Onneksi miehellä alkaa loma juhannuksesta.

5 kommenttia:

 1. Meillä nuo kärryt kulkevat edelleen nimellä linja-auto. Pienenä ne täytettiin pehmoleluilla, joille sitten järjestettiin kiertoajeluita pitkin taloa. :)

  VastaaPoista
 2. Heheh, rakkaalla lapsella on monta nimeä :) Meillä toi ruotsinlaiva oli selvästikin kuumempi juttu kuin linja-auto, mutta sama periaate meillä kummallakin! :)

  VastaaPoista
 3. Heh! Hauska! Meillä oli kans kärryt punavalkoisena 80-luvulla kylppärissä ja silloin tällöin niillä piti ajella saunomisen ohessa. Taivat meillä olla kerrossänkynä joissain nukkeleikeissä. :D

  VastaaPoista
 4. Muistan tuon (tai tuon tyyppisen) elävästi lapsuudestani: sen nimi oli Vienna korivaunu ja niitä mainostettiin kovasti kun ne tulivat. Pyysin sellaista joululahjaksi vaaleanpunaisena ja olin onnesta soikea kun sen sain:)

  VastaaPoista
 5. En olisi kyllä muistanut tuota nimeä, mutta nyt kun sanoit niin Viennahan se tosiaan oli! :)

  VastaaPoista