perjantai 11. kesäkuuta 2010

kadoksissa edelleen


Kaikki hyvä loppuu aikananaan - niin myös ensiesityksensä vuonna 2004 saanut draamasarja Lost, jonka viimeinen osa esitettiin eilen Nelosella. Erikoispitkän loppujakson odotettiin antavan vastauksia kaikkiin niihin epäselviin kysymyksiin, joita sarja oli loputtomasti täynnä. Lost oli kaikessa jännittävyydessään täydellinen mysteeri, joka ei allekirjoittaneelle auennut viimeisessäkään jaksossa.

Sarjan juonessa nykyisyydessä ja menneisyydessä hyppiminen alkoi jo vähän nyppiä ja viimeisen tuotantokauden esittäminen myöhäisemmässä ajankohdassa kympistä yhteentoista sai ainakin meillä hyppimään valveillaolon ja nukkumisen välimaastossa. Muutama kohtaus saattoi jäädä näkemättä, mutta se ei tahtia juurikaan haitannut.

Ihan pari kysymystä, kun vähän mieltä kaivertamaan: Kuoliko Jack lopussa? Jos kuoli, tuliko hänestä uusi pensaikossa lymyävä musta savu? Mitä torikokouksensa kirkossa pitäneille tyypeille tapahtui? Entä labradorinnoutaja Vincent? Kuka siitä nyt huolehtii?

Kuva:
www.imdb.com

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä Vincentti oli suurinpiirtein ainoo joka jäi henkiin...mut tää tulkinta oli pelkän eilisen pohjalta. En oo kattonu Lostia parin ekan tuotantokauden (?) jälkeen...josko joku tunnollisempi katsoja valaisis meitä...

  VastaaPoista
 2. Käsittääkseni kaikki kuolivat lopussa (puhetta yhteisestä lähtemisestä, kirkko, ovien takaa avautuva valo), paitsi tyyppi, joka jäi istumaan kirkon ulkopuolelle.

  Nimim. Katsonut Lostia pari jaksoa ekalla tuotantokaudella ja nyt vikan jakson.

  VastaaPoista
 3. Yhtäkään jaksoa ei ole tullut missattua, mutta kyllä eilinen vika jakso jätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia.

  Hauva jäi henkiin, se on pääasia :) Mut kuka sitä hoitaa?

  VastaaPoista
 4. Ristiriitainen olo viimeisen jakson jälkeen! Pikkuisen olisin kyllä tiivistänyt sarjaa! Ja kyllähän se jo aika ensi metreillä selvisi, että mikä paikka se saari oikein on, mutta pakko oli kattoa joka ikinen jakso!

  VastaaPoista
 5. siis hetkinen :) se paikka/aika missä ne kohtas toisensa uudestaan ja mikä päättyi kirkkoon oli se kuolemanjälkeinen paikka jonka ne oli "luoneet" toisiaan varten, jossa ne saa jälleen kohdata ennen kuin siirtyvät yhdessä iäisyyteen. sinne "todellisuuteen" ne siis siirtyi kuoltuaan, sinne missä alkuun eivät muistaneet toisiaan, mutta sitten kun kohtasivat, saivat elämänaikaiset muistonsa takaisin. satuin vaan tähän blogiin kun surffailen, mutta oli PAKKO tulla oikaisemaan ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos surffailijalle selventävästä oikaisusta! Nyt loppujakso aukesi vähän enemmän, tosin kyllä koko sarja oli todellinen mysteeri - se tekikin siitä niin loistavan!

  VastaaPoista