torstai 4. maaliskuuta 2010

suomalainen vs. norjalainen


Periaatteellinen päätös on jo tehty, mutta käyttökokemus uupuu. Aluksi päätettiin, että ehdottomasti suomalainen, mutta norjalainen on puolet halvempi ja käyttöaika pidempi. Apua taas tarvitaan, kumpi ompi parempi?

8 kommenttia:

 1. Pienellä Varpulla (pikkuvarpunen.blogspot.com) on norjalainen. Sieltä löytyy varmasti käyttökokemuksia.

  VastaaPoista
 2. TrippTrappi! Ei kaadu ainakaan sitten kun Pirpanaa kiinnostaa kiipeilyt :D Ja tosiaan käyttöikä on pidempi.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tässä tapauksessa norjalainen on parempi!

  Meidän molemmilla mukeloilla on omansa edelleen käytössä (on siis tosi pitkä käyttöikä).

  Mummolassa molemmat tenavat ovat käyttäneet suomalaista ikiklassikkoa, mutta
  1) se on tosi tosi kiikkerä
  2) pienempää lasta ei saa siihen mitenkään päin tukevasti
  3) korkeutta ei voi säätää = lapsi istuu aina omituisella korkeudella pöytään nähden

  Meidän kokemuksen mukaan kotimainen on suorastaan vaarallinen kapistus.

  Kotimainen on vaan ainakin minusta kauniimpi katsella, mutta kyllä tässä turvallisuus ja käytännöllisyys menee muun edelle...

  - saana

  VastaaPoista
 4. Tuo kiipeilyaspekti pitää tosissaan ottaa huomioon, jos on pirpana yhtään äitiinsä tullut!!

  Saanan tavoin suomalaisen ulkonäkö on kivempi ja se sopisi yhteen muiden Artekin tuotteiden kanssa. Siitä huolimatta alan enemmän kallistua norjalaisen puoleen.

  VastaaPoista
 5. Ei kokemusta kummastakaan mutta norjalainen kestää kauemmin ja siksi suosittelen. Moni lapsi haluaa aika nopeasti syöttötuolista pois ( noin 2 vuotiaana meillä). Eli ota se joka kestää kauemmin. Meillä on Brion vastaava ja tosi hyvä.

  VastaaPoista
 6. Suosittelen norjalaista... kokemusta on. Meillä tuo pirpana on kiivennyt itse syöttötuoliin lähes niin kauan kuin on osannut kävellä. Ja tripp trapp pysyy pystyssä vaikka siihen kiivettäisiin selkänojapuolelta.

  Jos juuri tuota valkoista tuolia ajattelit, niin siitä saat pari käytänön kasausvinkkiä. Itse nimittäin sain siitä maalia pois pinnasta jo kasausvaiheessa. On näköjään vuoden käytössä halkeillut tuo maalikin ihan hyvin, varsinkin selkänojan puista. Tripp trappeista ne maalaamattomat versiot ovat kaikkein parhaita.

  Palaillaan aiheeseen sunnuntaina. Nähdään.

  m

  VastaaPoista
 7. I hate to brake it to you, mutta sellainen sisustuksellisesti karsea muovihärpäke, missä on oma pöytä, on käytännöllisin :-)

  VastaaPoista
 8. Meillä on ollut tuo Artekin syöttötuoli, ihan kivannäköinen kapistus jne mutta itselläni meni hermo ruoan puhdistamiseen puisesta pinnasta, kamalaa varsinkin jonkun kaurapuuron kohdalla. Minä siis sanoisin: Ei kumpikaan. Meillä kakkosella oli syöttötuolina Ikean Antilop joka oli joka suhteessa toimiva. Käyttötarkoitusta sillä ei syöttötuoli-iän jälkeen tietty enää ollut mutta onhan ne tavalliset tuolit keksitty :)

  VastaaPoista