keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

loppisKärryilin tänään lumisateessa pupusen kanssa paikalliselle kirpparille. Lieneekö kyseessä huonolla valikoimalla varustettu kirpputori, mutta sen krääsäpaljouden keskeltä en löytänyt mitään järkevää. En tosin ole aiemmin kirppareita kierellyt ja kokeneemmalla kiertelijällä silmä luultavasti tottuu etsimään helmiä myytävien tavaroiden joukosta.

Sisustuslehtien sivuilta saa aina lukea jonkun onnekkaan löytänneen kirpparilta upean design-tuotteen pilkkahintaan. Ja entä sitten ne roskalavoilta löydetyt aarteet sitten? Missä ihmeessä ovat kaikki nuo roskalavat, joissa design-tuotteet odottavat noutajaansa? Juuei ainakaan meikäläisen kärräysreittien varrella.

Jotta jaksaisin innostua kirppareista jatkossakin, oli jonkinlainen positiivinen jälkimaku saatava koko touhusta ja ostin oheisen purkin kolmella eurolla. Hienohan se on, mutta tosiasiassa noita purkkeja ja purnukoita kaapeista löytyy jo valmiiksi. Yritän nyt kuumeisesti keksiä purkille jonkun oikein kivan käyttötarkoituksen.

2 kommenttia:

  1. Hyvähyvä...siitä se alkaa ;) pidän itseäni suht kokeneena kirppistelijänä ja joskus löytöjäkin teen. Riippuu tietty mitä etsii. Nykyisin vaan tuntuu, että ihmiset myyvät ainakin meillä päin kaikkea mahdollista vintagena, Lomosovina myydään Tiimarin posliinikoiria jne. Arabian kuppeja tulee joskus suht edullisesti vastaan; myös Tyllerölle olen hyviä vaatehankintoja tehnyt mielestäni edulliseen hintaan. Merkkivaatteita en oikeastaan etsi; Marimekkoa korkeintaan. Huutonet on myös oiva paikka tehdä löytöjä. Sielläkin tosin joskus ihan järkyttävää roinaa ja hintatietoiset myyjät pyytävät joskus kohtuuttomiakin. Käytetyn hinta nousee postikuluineen monesti yli uuden vastaavan. Ja uuden saa nettikaupasta joskus varmemmin ja halvemmilla postikuluilla. Minäkin kaipaan niitä roskalavoja, joista voi löytää design-tuoleja jne. Eipä ole minunkaan kulkureiteille osunut :D

    VastaaPoista
  2. Olen aina nauranut juuri sitä sisutuslehdissä esiintulevaa juttua, että "tämän antiikkisen sängyn pari löysi roskalavalta". Heh. Mutta sitten kävi niin, että kaverimme soitti kerran, halutaanko Artekin lastentuoleja. Totta kai haluttiin! Hän oli löytänyt ne jonkin päiväkodin edessä olevalta roskalavalta. Siellä oli ollut niitä paljon ja niissä oli merkintä vuodesta '73. Hionnalla ja lakkauksella saimme kaksi ihanaa tuolia, jotka ovat juuri täydellisiä. Niin ja sama juttu kävi Vipp-roskiksen kanssa, mutta se ei ihan ehtinyt roskalavalle saakka, vaan oli menossa sinne. Samainen ystävä oli siinäkin asialla. Maalasimme roskiksen punaiseksi & hankimme lisävarusteena uudet "korvat" ja siitä tuli hieno.

    VastaaPoista