tiistai 30. maaliskuuta 2010

kesäaika


Lintunen on siirtynyt kesäaikaan. Luulin tosissani pienokaisemme olevan jonkinlaisessa päivärytmissä, mutta viime päivinä kaikki tuntuu olevan ihan sekaisin. Eilisen pistin maanantain ja vatsavaivojen piikkiin, mutta kun tänäänkin herättiin jo tunnin päikkäreiden jälkeen pörisemään ja kikattamaan peilistä omalle kuvalle, on päivärytmiin selvästikin tulossa muutoksia. Missä ne viiden tunnin päiväunet, jolloin äiti ehtii rauhassa syömään, käymään suihkussa, siivoamaan, lukemaan sisustuslehtiä, etsimään kuvia taloon tulevista portaista tahi katsomaan laadukkaita päiväohjelmia televisiosta? Äidin on syytä siirtyä itsekin kesäaikaan.

Pikkukaupungissa kivintä on se, että torilla yllättäen törmää pääsiäiskukkia ostamassa olevaan isosiskoon ja päätetään yhdessä mennä kahville ja munkille.

3 kommenttia:

 1. Viiden tunnin päikkärit, vau! Meidän tyttö ei ole ikinä nukkunut niin pitkiä :D Kolmetuntiset on ihan maksimi ja superharvinaisuus.

  VastaaPoista
 2. Luxus päikkärit! Meillä on aina nukuttu koko yö putkeen mutta päikkärit on max tunnin pituiset.

  VastaaPoista
 3. 4-5 tuntia on tosiaan ollut pirpanalla normipäikkäripituus, mutta viime päivinä ollaan menty "vaan" kolmella. Kokonaan nukkumaan mennään viimeistään kasilta, nukutaan koko yö putkeen ja kuudelta aamulla tikkana ylös :) Aamulla ennen päikkäreitä ja illalla ennen varsinaista nukkumaanmenoa vielä puolen tunnin pikku-unet.

  Sitten kun ei nukutakaan enää päiväunia totutusti viittä tuntia, tulee heti huoli siitä saiko lapsonen nyt nukuttua tarpeeksi. Kyse on varmasti kuitenkin siitä, että iän karttuessa valveillaoloasiat alkavat kiinnostaa enemmän eikä unta tarvitakaan enää niin paljoa.

  VastaaPoista