keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

eilen kissoja, tänään koiriaPupunen on kannatellut päätään reippaasti jo kauan (jopa täti neuvolassakin teki siitä erityismaininnan) ja sylissä pään kanssa pitää heilua vallattomasti niin, että sylinpitäjän tarkkaavaisuutta vaaditaan ja heikompia hirvittää. Mahallaan olemista ja sitä kautta niskalihasten vetreyttä harjoitellaan myös päivittäin. Selällään olemisesta kun meillä on alkanut takatukka uhkaavasti kulua.

Koirakuvan muhkeasta pepun muodosta ehkä huomaatte, että meillä testataan kuule kestovaippoja! Pirpanalta löytyy kaapista äitiyspakkauksesta tulleiden kestovaippojen lisäksi äitikavereilta ostettuja ja lainattuja malleja - erilaisia kaikki, joten nähtäväksi, jää mikä niistä tuntuu käytössä mukavimmalta. Kertokaahan kestovaippoja käyttävät äitilukijat kokemuksianne!

4 kommenttia:

 1. Voi että mikä suloisuus! Kyllä se takatukka takaisin tulee ;) meillä ei kestovaippailu päässyt alkamaan koskaan. Omaa laiskuuttamme; kakkarumba oli muutenkin melkoista silloin ihan pienenä. Keskityin itsekkäästi harjoittelemaan yhdessäoloa ja vauvanhoitoa Pampersien turvin. Toiv.kukaan kestovaippaäiskä ei heitä kivillä minua :D Okei tuleehan sitä vaippajätettä melkoiset määrät, mutta ei minusta henk.koht.ole liottelemaan ja pyykkäämään jatkuvasti vaippoja. Pyrin pienentämään hiilijalanjälkeäni kovasti muilla keinoin. Mutta pointsit sinulle silti!

  VastaaPoista
 2. Ihania hauvavaatteita!!!8) Ja hienon päänkannattelun lisäksi peukut kestovaippojen testailusta! Mitä enemmän niitä käyttää, sitä helpommaksi tulee! Eikä tarvi liottaa, käsisuihkulla suurimmat vaan veke!:)Ja oppii tod. näk. nopeemmin kuivaksi kun ei tunnu märkä vaippa niin kivalta kuin kertakäyttövaippa. Nimim. Kestovaippailulla päiväkuivaksi 1v 2kk ja kakat pottaan 6kk alkaen, so proud!:) Näkymiin sunnuntaina!

  VastaaPoista
 3. Saapa nähdä, miten meidän käy... Vaippa ei ehtinyt olla käytössä kuin tunnin, niin jo oli tullut tavara läpi - kaikki uudet ei vaan tapahdu aina niin helposti :)

  Luulenpa, että laiskuuttani minäkin olen siirtänyt kokeilua, vaikka melkein täydellinen setti erilaisia vaippoja on jo hankittuna. Onneksi ystäväpiiristä löytyy asiaan perehtyneitä auttajia, jotka tuovat ihan omasta ihanasta tahdostaan vaippoja meille kokeiluun :)

  Olen myös kuullut, että kuivaksioppimisen aika voi lyhentyä jopa puolella vuodella, kun on käytetty kestovaippoja. En osaa yhtään sanoa, miten paljon puuhastelua noinkin hieno lopputulos vaatii, mutta mitäpäs tässä muuta - onhan tässä puuhasteluun aikaa :)

  VastaaPoista
 4. Mä luulen, että kuivaksioppiminen on ihan lapsesta kiinni ja siitä milloin hän on siihen valmis.

  Mutta mun vaippasuosikit pienellä vauvalla: nalle nöttönen http://www.nallevaipat.com/nalle-nottonen-c-42.html ja nämä villahousut http://www.vauvabuumi.fi/uusikauppa/product_details.php?p=37. Nöttösen sisäpuolelle vielä kuivaliina ja riisipaperi. Ei tarvi mitään liotella eikä suihkutella. Riisipaperin mukana lähtee kakat pois ja vaippa vaan vaippasankoon odottelemaan pesua.

  Tämän hetkinen vaippasuosikki: näpsy-nalle ja samat villahousut isompana sekä hipsu-vaippojen aio.

  Suosittelen villahousuja. Muista kuorista suosikki on ImseVimsen Bumby -kuori. Kestovaippojen vaihtaminen on yhtä helppoa/työlästä kuin kertistenkin. Hankalinta taitaa olla sopivan systeemin löytäminen.

  VastaaPoista