torstai 24. joulukuuta 2009

hänen seikkailunsa ja ihmeelliset retkensä


Aniliinin miehen veli järjesti mieltälämmittävän joululahjayllätyksen teettämällä uusintapainoksen nostalgisesta lautapelistä nimeltä "Parooni von Münchhausen - hänen seikkailunsa ja ihmeelliset retkensä". Tämä lahjaksi saatu peli on laadukkaasti kopioitu uustuotantoversio alkuperäisestä hieman rähjäisestä pahvilautaisesta pelilaudasta, jonka Aniliinin veli oli löytänyt lapsuudenkodin kätköistä. Alkuperäinen peli oli perheen suursuosikki, jota mies on lapsuudessaan pelannut lähes aina Mummin luona Turussa vierailtaessa. Peliä kuulemma säilytettiin Mummin isossa merimiesarkussa ja sen esiinottamiseen liittyi aina suurta jännitystä. Olihan peli jo silloin, noin 25 vuotta sitten, historiallisen tuntuinen.


Nyt kun pääsimme pelaamaan uudelleen henkiinherätettyä peliä, pääsivät nostalgiset tunteet jälleen valloilleen. Myös Aniliini pääsi tutustumaan tähän peliklassikkoon, josta mies on monesti kertoillut.


Peli on paikoin tarinaltaan melko hurja ja rankaisee pelaajia aika usein rankoilla sanktioilla. Pelaaminen itsessään on suoraviivaista nopan heittoa ja nappuloiden siirtelyä, mutta villisti kuvitettu lauta ja jokaiseen peliruutuun liittyvä Paroonin seikkailuista kertova tarina vie mennessään. Tarinoidet aihepiirit liittyvät mm. Paroonin metsästysretkiin ja sotamatkoihin. Kuvituksesta mies erityisesti muisti mainita mm. kahtia katkeavan hevosen, jolla Parooni ratsastaa sulkeutuvan portin alta. Sen jälkeen katkenneen hevosen etupää juo purosta vettä ja selässä edelleen istuva Parooni ihmettelee katkokohdasta suihkuavaa vettä. Hmmm...

1 kommentti: