lauantai 28. marraskuuta 2009

aallon harjalla


Google Wave on ollut kuumana puheenaiheena jo tovin ja kutsuja sen käyttäjäksi metsästetty vaikka mistä. Aniliini sai vihdoin kutsun Google Waven käyttäjäksi ja tutustui pintapuolisesti sen toimintoihin. Tutkimusmatka on siis vielä pahasti kesken, mutta tämä interwebin uusi innovaatio kuulemma mullista ihan kaiken.

Mikä Google Wave oikein on? Sähköpostin, pikaviestisovellukset ja sosiaaliset palvelut yhdistävä Google Wave määrittelee uudelleen ihmisten kommunikoinnin verkossa. Google Wave noudattaa avointa lähdekoodia, jonka avulla innokkaimmat voivat tehdä uusia ominaisuuksia Google Waveen. Toiminta perustuu "aaltoihin", joissa keskustelua käydään viestiketjuissa niihin liittäen uusia osallistujia, aiempia aaltoja, liitetiedostoja tai dokumentteja.

Tunnin kestävää Googlen esittelyvideota ei edes Aniliini jaksa katsoa, vaikka käytännössä siihen aikaa nyt olisikin. Oheinen video sen sijaan esittelee Google Waven logiikan alle kolmessa minuutissa kansanomaisempaan tyyliin:
Google Waven koekäyttäjäksi pääsee toistaiseksi vain kutsulla ja Aniliiniltä löytyy niitä kourallinen. Mikäli innostuit, vastaa viestiin tahi kirjoita Aniliinille!

Kuva:
wave.google.com

1 kommentti:

  1. Moih. Oon sen verran nörtti, että kiinnostaa, vaikka käytännössä kyse voi olla vähän samanlaisesta jutusta kuin Flock-selain, joka jaksoi innostaa aikansa, mutta alkoi sitten tympiä hitaiden latausaikojen takia ja koska niin harva kaveri käytti sitä, ettei sosiaalisista työkaluista oikein saanut koko hyötyä irti. Mutta jos sulla siis riittää niitä kutsuja jakaa asti, niin liittyisin kyllä ihan mielenkiinnolla testiryhmään. ;)

    VastaaPoista