sunnuntai 20. syyskuuta 2009

kultareunaiset kirjat


En muista lukeneeni näitä omassa lapsuudessani, mutta jouluna toimitettavalle pikkupallerolle Tammen kultaista kirjasarjaa aletaan lukea ja tästä alkoi muuten myös uusi keräilyharrastus (toim.huom. vinkiksi joulupukille, tontuille ja kaikille heidän kavereilleen).

Ensimmäiset Tammen kultaiset kirjat ilmestyivät Suomessa vuonna 1952 maksaen 110 mummonmarkkaa, joka nykypäivän rahassa vastaa vastaa noin kolmea euroa. Nämä yksilöt lähtivät Akateemisesta mukaan 15 euron yhteishintaan, mutta uusia painoksia ja vanhemman sarjan kirjoja voi kirppareilta ja nettikirjakaupoista löytää halvemmalla tahi kalliimmalla. Uusien painoksien kautta nostalgisista ja rakastetuista tarinoista pääsevät nauttimaan nyt niin pienet kuin isotkin pallerot.

Kirjakokoelma on siis saatu alulle ja ensimmäiset kaksi kultareunaista kirjaa, Lentokoneita [48] & Mikä minusta tulee [24], löytyvät nyt meidänkin kirjahyllystämme. Kerättävää riittää, sillä Tammen kultaisen kirjasarjan kirjoja on tähän mennessä julkaistu 181 kappaletta.

2 kommenttia:

  1. Teille tulee vauva? Voi kuinka ihanaa, oikein paljon onnea! Yhdestä aiemmasta postauksesta ajattelinkin asian oleva näin, mutten uskaltanut onnittella kun en ihan varma ollut. :)

    Tammen kultaiset kirjat ovat aivan ihania, lapsuuteni ehdottomia lempikirjoja. Nytkin olen niitä kirjakaupoista kaiholla katsellut, niistä tulee aina niin kovasti oma lapsuus mieleen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Muutamassa yhteydessä asia on tosiaan saattanut tulla esille sivulausessa, mutta tosiasiassa mahassa mökeltävän potkut alkaa olla jo todella päälauseen kaltaisia :)

    VastaaPoista