keskiviikko 9. syyskuuta 2009

koukussa maanviljelyyn

Facebookin johtavimpiin sovelluskehittäjiin lukeutuva Zynga julkaisi taannoin uuden online-pelin nimeltä "FarmVille", jonka kiehtovaan maailmaan norjalainen ystävä yllytti pahaa-aavistamattoman Aniliinin tutustumaan. Tänään Iltasanomat kertoo verkkosivuillaan FarmVillen nousseen FB:n uudeksi hitiksi, jossa maanviljelyyn keskittyvän pelin kävijämäärä on noussut miljooniin parissa kuukaudessa.

Virtuaalisella maatilalla voi kasvattaa eläimiä ja kasveja, joita ostetaan virtuaalisella rahalla. Kasvit vaativat eri pituisen kasvuajan, jonka jälkeen sato pitää korjata. Mikäli satut missaamaan kasvien keräämisen tiettynä aikana, kasvit kuolevat. Kerätyistä kasveista saa rahaa, joilla voi ostaa tontille uusia kasveja ja eläimiä, parempia tarvikkeita ja muuta kivaa. Omia FB-ystäviä pyydetään naapureiksi ja heitä voi lahjoa puilla ja eläimillä. Kaverin plantaasilla voi käydä päivän mittaan kitkemässä rikkaruohoja tai hätyyttelemässä variksia taimia syömästä - lisäpisteiden toivossa tietenkin.

Pitääkin muuten käydä tarkastamassa, ovatko mustikat jo kypsyneet.

2 kommenttia:

  1. On kyllä lohduttavaa etten ole ainoa aikuinen ihminen joka harrastaa maanviljelyä! :-)

    VastaaPoista
  2. FarmVille on yksinkertaisuudessaan kyllä yllättävän (lue: liian) koukuttava! On tarkkaan mietittävä, minkälaiset istutukset tiluksilleen laittaa, jos vaikka ei kuuden tunnin päästä sattuisikaan olemaan paikalla keräämässä satoa...

    VastaaPoista