keskiviikko 5. elokuuta 2009

vastaajapalvelu

Loma loppuu! Kaikenlaista pitäisi vielä ehtiä puuhaamaan, ennen kuin työt alkaa! Kuten esimerkiksi vastaamaan Wikipedian avulla mielenkiintoisiin kysymyksiin käyttämällä vastauksissa sivun vasemman valikon "Satunnainen artikkeli" -kohtaa.

1. Mitä pelkäät?
Niilo Mäki instituuttia. Niilo Mäki instituutti (NMI) on Jyväskylässä toimiva oppimisvaikeuksien tutkimusyksikkö.

2. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle?
Paul Julius Reuterin, brittiläisen journalistin, mediayrittäjän ja paronin, joka perusti uutistoimisto Reutersin. Hän on tosin jo hyvin edesmennyt, mutta ei kai se haittaa?

3. Mitä haluaisit häälahjaksi?
Vaikka olen hääni jo viettänyt ja oikein hienoja häälahjoja tuolloin saanut, haluaisin ehdottomasti häälahjaksi Ville Sirénin, joka on suomalainen entinen jääkiekkoilija. Pelipaikaltaan hän oli puolustaja.

4. Mitä palvot?
Palvon syvästi Toliaraa. Tuo 114 400 asukkaan kaupunki Madagaskarilla on paikka, jossa en ole koskaan käynyt, saatikka sitten nimeä koskaan kuullut.

5. Mistä näet unta ensi yönä?
Italialaisesta oikeusfilosofiaan, politiikan tutkimukseen ja poliittisen ajattelun historiaan erikoistuneesta filosofista Noberto Bobbiosta. I-ha-naa.

6. Mitä ostaisit, jos sinulla olisi varaa?
Monacon prinsessa Carolinen. Ois se kyl aikast siistii. Sehän vois auttaa lastenhoidossakin.

7. Mistä aiheesta kirjottaisit kirjan?
Suurin haaveeni olisi kirjoittaa kirja Slovenian filharmonikoista. Sinfoniaorkesteri on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1947 lähtien, mutta sen varhaisin edeltäjä, Academia philharmonicorum perustettiin jo 1701. Niin mielenkiintoista!

8. Mitä keräilet?
Kattokaltevuuteen liittyviä asioita. Tuo haasteellinen keräyskohteeni on siis suhdeluku, jolla ilmoitetaan rakennuksen katon kaltevuuskulmaa vastaava kulmakerroin, esimerkiksi 1:1 (45 asteen kulma). Tällöin katto nousee metrin vaakasuuntaisella matkalla yhden metrin. 1:100 on lähes tasakatto (1% nousu), eli metrillä sentti nousua.

9. Mihin paras muistosi liittyy?
No kermaviiliin, tottakai! Kermaviili on ruoanvalmistukseen, leivontaan ja esimerkiksi kylmiin kastikkeisiin (dippikastike) käytettävä rasvainen viili. Se valmistetaan kermasta hapattamalla.

10. Turhin tietämäsi asia?
Voiko Absua turhempaa texasilaista black- ja thrash metal -yhtyettä ollakaan?

11. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten?
Voisin puhua Wormsin konkordaatista tuntikausia. Tuo paavi Calixtus II:n ja Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan keisari Henrik V:n välinen sopimushan solmittiin 23. syyskuuta 1122 Wormsin lähellä.

12. Minkä asian parissa tulet työskentelmään/työskentelet ammatissasi?
Haluan ehdottomasti työskennellä tekonurmien parissa. Tekonurmet ovat niin mielenkiintoisia! Tiesittekö, että ensimmäisen kerran tekonurmi tuli suuren yleisön tietoisuuteen, kun vuonna 1965 Houstonissa, Teksasissa sijaitsevalle Astrodome-stadionille asennettiin AstroTurf-tekonurmi.

13. Mikä saa sinut aina nauramaan?
Lalah Hathaway on mielettömän hauska! Tuo yhdysvaltalainen rhythm and blues- / neosoul- / jazz-laulaja on sitäpaitsi Donny Hathawayn tytär.

14. Entä itkemään?
Mekaaninen ahdin. En valitettavasti ja ymmärrettävistä syistä pysty kertomaan tästä tämän enempää.

15. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka näit herätessäsi?
Tänä aamuna ihka ensimmäiseksi näin brittiläisen imperiumin. Imperiumi alkoi syntyä 1600-luvulla ja oli laajimmillaan vuoden 1900 tienoilla ja on siis hyvinkin todellista nykypäivänä myös täällä Espoon suunnalla.

16. Mitä sinulla on taskuissasi?
Jokatyttö pitää taskussaan aina 75/50 C:ta erilaisten tilanteiden varalta. 75 millimetrin 50 kaliiperin merikanuuna mallia Canet on suomalainen nimi Canetin suunnittelemalle 75 millimetrin kaliiperin tykille.

17. Mikä voisi korvata sinut ilman, että kukaan huomaisi?
Hyvinkää.

18. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi?
Ohjaskelkkailu talviolympialaisissa 1988. On muuten varsin hienoa, että olen ensimmäisiä sanojani lausuessani pystynyt ennustamaan 11 vuoden päähän.

19. Minkä kanssa sinut tullaan hautaamaan?
Risto Niemisen kanssa. Valinta voidaan tehdä joko Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtajan, Veikkauksen toimitusjohtajan, akatemiaprofessorin ja fyysikkon tahi kehityspäällikön välillä.

20. Mitä sinulla on piilossa yöpöytäsi laatikossa?
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat.

2 kommenttia:

  1. Naurion katketakseni lukiessani tätä.. Tosin olen enemmän kun väsynyt, mutta silti postaus oli ERINOMAISEN HAÙSKA!! Kiitos siitä!

    VastaaPoista
  2. :) Tekstin kirjoittaminenkin oli huisin hauskaa! Olisi nyt edes yksi vastaus liipannut oikeaa, mutta Wikipedia ei ollut vastauksia antaessaan ollenkaan armollinen...

    VastaaPoista