sunnuntai 16. elokuuta 2009

opas maailman monimutkaisemman teknologisen ihmeen huoltoon

Syksy tuo tullessaan haastavia asioita. Onneksi "kuin ihmeen kaupalla" Aniliinin kotikirjastosta löytyy opas käyttöohjeisiin, vianmääritykseen sekä ensimmäisen vuoden huoltoon liittyviin kysymyksiin (Borgenicht Louis & Joe: Vauva, omistajan opas).


Opas on käytön helpottamiseksi jaettu seitsemään osaan, joiden avulla koko paketista muodostuu monipuolinen manuaali pääkäyttäjille uuden tulokkaan suorituskyvyn ja tuloksien parantamiseen.


Liikkeelle lähdetään kodin ja asennuksen valmistelusta. Luvussa kuvataan parhaimpia tapoja valmistautua uuden perheenjäsenen tuloon sekä osiosta löytyy hyödyllistä tietoa lastenhuoneen konfiguroinnista ja kuljetusvälineiden valinnasta. Yleistä huolenpitoa sisältävä kakkosluku neuvoo tehokkaita menetelmiä vauvan käsittelyyn, pitelemiseen ja lohduttamiseen. Luvussa esitellään myös lisävarusteina hankittavat lelut, joilla voidaan kehittään vauvan älykkyyttä. Kolmannessa luvussa käsitellään perusteellisesti vauvan virtalähdettä eli annetaan tarkemmat ohjeet syöttämiseen. Torkkutilan ohjelmoinnin oppiminen on myös tärkeää ja nukkuma-alueen konfigurointiin keskittyvät ohjeet löytyvät luvusta neljä. Oppaan loppuosan yleishuoltoon, kasvuun ja kehitykseen sekä turvallisuuteen liittyvät toimintaohjeet ovat nekin tuikitärkeitä.


Oppaassa kerrotaan asianmukaisesti käytetyn vauvan tarjoavan rakkautta, kiintymystä ja iloa useiksi vuosiksi. Pienen ihmisen tärkeiden tapojen oppiminen vaatii käyttäjältään kuitenkin harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Alkukäytön epävarmuuden, turhautumisen ja epätoivon tunteet ovat yleisiä, mutta katoavat ajan myötä.


Ei liene yllättävää, että vauvaopas on kahden miespuolisen henkilön kirjoittama ja onkin ensisijaisesti tarkoitettu tekniikan ihmemiehille. Selkein kaavioin, mutta ehkä turhankin perusteellisesti varustettu huolto-opas perehdyttää pääkäyttäjiä uuden tulokkaan tärkeimpiin toimintoihin, yleishuoltoon ja lisävarusteisiin. Tieteellisen lähestymistapaan suuntautunut opas keskittyy vauvan ensimmäiseen elinvuoteen kattavin esimerkein, kuvin ja kaavioin. Eli mitä mainiointa vessalukemista.


Kuvat:
www.etsy.com [johnwgolden]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti