torstai 16. heinäkuuta 2009

gizmo-landia


Tänään aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta jo heti aamusta, joten päätimme suosiolla jäädä kuumuutta vilvoittelemaan hotellin uima-allasalueelle aamupäiväksi. Kun päivän kuumin aika oli takana, suuntasimme virkistävien uintien ja suihkujen jälkeen kohti jokaisen insinöörin ja nörtin ihmemaata, gizmo-landiaa nimeltä Yongsan Electronics Market. Reissuun mahtui muutamia metrovaihtoja mennen-tullen ja välillä ärräpäät lentelivät kun eri asemilla numeroinnit ja ohjeviitat vuoroin kertoivat metrolinjanumeroita ja vuoroin raidenumeroita. Onneksi kuitenkin vältyimme vääriin juniin hyppäämisiltä ja luotettava matkaoppaamme Lonely Planet ohjeisti käännös käännökseltä perille, jossa olisi riittänyt silmien kantamattomiin elektroniikkaa laidasta laitaan usean korttelin verran monessa kerroksessa. Olosuhteet huomioiden, tyydyimme vain muutamaan rakennukseen ja kerrokseen.

Tämänkertainen reissu jakoi hieman mielipiteitä, mutta kokonaisuudessaan jäätiin plussan puolelle. Aniliinin mies sai kokea ihmemaan (ja tingata kameran objektiivejä; kaupat jäivät tekemättä) ja Aniliini sai keltaisen, tuliterän iPodin (sekin tiukan tinkaamisen jälkeen).

Varasimme äsken päivämatkan sunnuntaille kohti Pohjois-Koreaa. Tuosta reissusta siis sitten tuonnempana, mutta käynti DMZ:lla on varmasti hyvin mielenkiintoinen. Tuota lähemmäs Pohjois-Korean aluetta kun ei tänä päivänä valitettavasti pääse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti