tiistai 6. tammikuuta 2009

Thaimaalainen keittiö


Thairuoka on yksi niistä lukemattomista syistä, jotka saavat matkustamaan Thaimaahan vuosi toisensa jälkeen. Keittiön ainutlaatuisuus ja arvaamattomat makuelämykset tekevät thaimaalaisesta keittiöstä erittäin monipuolisen.Thaimaalaista herkkua syödään lusikalla ja haarukalla - puikoilla harvemmin. Usein kuitenkin nuudelit sujahtavat parempiin suihin helpommin juuri puikoilla ja niitä onkin onneksi monissa ruokapaikoissa saatavilla.

Eri ruokia yhdistellään ja kaikki pöytäseurueen ruokailijat voivat syödä kaikkia pöydässä tarjolla olevia herkkuja. Yhdistelyn ja ryhmittelyn taustalla on ennen kaikkea tasapainoinen monipuolisuus - periaate, joka on selvästikin tullut kiinalaisesta ruokakulttuurista.Thaikeittiö on täynnä tuoreutta ja ainutlaatuisuutta. Kasvikset jätetään rapeiksi näin säilyttäen herkullisen värinsä ja makunsa. Tulisempaa makua halajavat voivat kokeilla erilaisia curry-herkkuja ja lisätä tulisuutta lisää lisämausteilla. Aniliini preferoi vähemmän tulista, kun taas Aniliinin mies nautiskelee usein punaisella tai keltaisella currylla.


Ja herkkujen kyytipojaksi tietysti kylmä thaimaalainen olut.

2 kommenttia:

  1. Tätä thaimaalaista herkkuruokaa tulee kyllä kova ikävä! Kotona kun thairuoka ei maistu ollenkaan niin hyvältä kuin täällä.

    VastaaPoista