perjantai 9. tammikuuta 2009

Lomalukemista - osa IV


Seuraavaksi luentaan pääsi Ilkka Remeksen Pahan perimä, joka on järjestyksessään 11. trilleri sekä vuoden 2007 myydyin romaani. Tämän romaanin avulla Remes todistaa jälleen kerran, mistä kana pissii.

Erik ja Katja Narvan perhe-elämä muuttuu peruuttamattomasti, kun Erikin iäkäs isä katoaa ollessaan matkalla Berliinissä. Mitä salailtavaa liittyy USA:ssa tieteellisen uran tehneiden Erikin vanhempien menneisyyteen? Mitä tekemistä toisen maailmansodan aikaisella natsi-Saksalla on isän katoamisen kanssa? Geenit ja perimä ovat tähän asti olleet Erikille työtä, mutta nyt niistä tulee jotain paljon henkilökohtaisempaa.

Natsi-Saksan johto valjasti tieteen palvelukseensa voittaakseen toisen maailmansodan. Nyt, yli 60 vuotta sodan päättymisen jälkeen, osa Hitlerin pelottavimmasta perinnöstä päätyy hämärissä olosuhteissa Helsinkiin. Erik ja Katja ajautuvat perheensä synkkää salaisuutta selvittäessään yhä järkyttävämpien asioiden keskelle, sillä suurvaltapolitiikka on tänään raadollisempaa kuin koskaan.

Remesmäiseen tapaan juoni koukuttaa ensimmäisestä sivusta lähtien ja kynnet ovat vaarassa. Uusia juonenkäänteitä tipahtelee matkan varrella jatkuvalla syötöllä eikä lukemista malta lopettaa. Tapahtumat ja henkilöhahmot kuvataan erittäin tarkasti, joskus jopa liiankin. Erittäin todentuntuinen, vaikka Kanerva toimiikin edelleen ulkoministerinä.

Kuva:
www.ilkkaremes.com

1 kommentti: