torstai 8. tammikuuta 2009

Lomalukemista - osa III


Alkuun, lukemiset taitavat riittää sittenkin. Loma alkaa olla jo sen verran ehtoopuolella ja pari pokkaria vielä lukematta, joten hyvältä näyttää!

Vuonna 2004 ilmestynyt Små citroner gula (suom. Keltaisten sitruunoiden ravintola) on Kajsa Ingemarssonin neljäs ja samalla Ruotsin myydyin romaani vuonna 2005.

Agnes on enemmän kuin tyytyväinen hovimestarin työhönsä tukholmalaisessa gourmet-ravintolassa - kunnes hänen pieni lihava pomonsa lähentelee häntä viimeisen kerran. Kun Agnes kadulla törmää entiseen työkaveriinsa, joka on perustamassa ravintolaa ja pyytää häntä uuden ravintolansa hovimestariksi, ei Agneksen tarvitse miettiä kahta kertaa kauempaa. Hän näkee sen jo mielessään: tukevat puiset pöydät, joille kannetaan scampeja sahramikastikkeessa, timjamintuoksuisia lihavartaita, grillattua tonnikalaa... (nam!)

Agnes kumppaneineen laittaa kaikkensa peliin, mutta ravintolamaailmassa piilevät omat lainalaisuutensa. Kuka tahansa asiakas voi olla pelätty ravintolakriitikko, paras ystävä voi alkaa viihtyä liiaksikin baaritiskillä ja humalainen kokki nostattaa verenpainetta. Toisaalta myös rakkaus saattaa syttyä minä iltana tahansa...

Tavanomaisen tuntuinen kertomus ihmissuhteista ja unelmista, josta uupuu kaikenmoinen glamouri ja sykähdyttävyys. Ruoan ystävälle romaanin herkullisinta antia onkin makuhermojen herättäminen. Kokonaisuutena mukavaa luettavaa.

Kuva:
www.suurikuu.fi

2 kommenttia:

  1. Aivan samaa mieltä olen minä. Kuvittelin, että kirja olisi samanluokkaista luettavaa kuin esim. Joanne Harrisin kirjat, mutta aika valju se oli.

    VastaaPoista
  2. Totta. Jotkut luvut tuntuivat pelkästään sivujen määrän kasvattamiskikoilta.

    VastaaPoista