lauantai 17. tammikuuta 2009

Lauantai-illan herkku

Kovatasoisen ja loman jälkeen fyysisesti rankan salibandypelin (3+1) jälkeen pitää saada energiaa, tarkoittaen siis tuhtia purtavaa. Tälle isosiskon keittiöstä Aniliinille tiensä löytäneelle kermaisen juustoiselle jauhelihaherkulle ei löydy nimeä, mutta herkullista se taatusti on!

Herkku sisältää:
- paketti jauhelihaa (sipulia mukaan)
- tölkki ananaspaloja
- paketti sulatejuustoa
- tölkki ruokakermaa
- 4-6 palaa paahtoleipää
- maustamiseen suolaa, pippuria, chililastuja
- päälle kevätsipulia tahi rucolaa

Herkku valmistuu hyvin yksinkertaisesti ja nopeasti. Paahdetut paahtoleivät asetetaan uuninkestävän vuoan pohjalle leipien näin vuoraten koko vuoan pohjan. Jauheliha paistetaan sipulin kera ja lisätään leipien päälle. Sama juttu ananaspalojen kanssa (ei paisteta, vaan asetetaan leipien päälle). Herkku maustetaan. Sulatejuusto sulatetaan kermaan ja neste kaadetaan komeuden päälle. Herkku asetetaan uuniin n. 200 asteeseen suurinpiirtein vartiksi, kunnes herkun pinta alkaa ruskistua. Valmiin herkun päälle vielä kevätsipulia, rucolakin käy oikein hyvin. Kyytipojaksi raikastavaa tomaattia. Ja eikun ääntä kohti!


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa aika ruokaisalta reseptiltä. Ja jotenkin englantilaiselta - olen ymmärtänyt, että britit tekevät tämän tyyppisiä ruokia. Rupesin myös miettimään vegeversiota tuosta ohjeesta... Lauantai-ilta vietettiin täälläkin simppelin kokkailun parissa, lämpimät voileivät valmistuivat nopeasti kun nälkä yllätti.

    VastaaPoista
  2. Kahdelle tuo setti todella oli ruokaisa, ehkä jopa vähän liiankin :)

    Lämpimät voileivät - tulee ihan lapsuus mieleen! Kotona äiti teki lämpimiä voileipiä usein viikonloppuisin :) Pitääkin ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista