torstai 8. tammikuuta 2009

Aamu-tv

Aamutoimien lomassa seuraamme ahkerasti neljän thainaisen aamushowta "ผู้หญิงถึงผู้หญิง", joka näytetään arkiaamuisin ThaiTV3:lta. Ohjelma lienee suosittu, sillä samaa showta on näytetty ainakin siitä saakka kun tänne tultiin ensimmäistä kertaa viisi vuotta sitten.


Keskusteluohjelman juoni on simppeli ja seuraaminen onnistuu yllättävän hyvin osaamatta sanaakaan thaita (pl. "kiitos" ja "päivää"). Naiset käyvät läpi uutisissa ja lehdissä olevia ajankohtaisia aiheita, lähinnä Thaimaasta ja Thai-julkkiksista ja keskustelevat tämän jälkeen ilmeisestikin näistä aiheista. Ehkä esittävät myös mielipiteitä tai omakohtaisia kokemuksia.


Ohjelmaa seuratakseen ei tarvitse välttämättä edes katsoa telkkaria. Usein riittää, että kuuntelee naislauman "kaakatusta". Keskustelu etenee niin, että kun yksi naisista on äänessä ja kertoo asiaa, muut komppaavat vieressä toistelleen yhteen kuoroon "Kaa! Kaa!". Jos kaakatus äityy oikein kovaksi, on se merkki siitä, että ruudussa on meneillään jotain mielenkiintoista. Jos kaakatus on duurivoittoista, käsitellään mukavia asioita. Jos taas "Kaa" kaikuu laskevasti ja surumielisesti, ollaan vaikeiden asioiden parissa.Tällaiseen tulkintaan olemme päässeet näiden vuosien saatossa. Kyseinen ohjelmaformaatti on ainakin Thaimaassa ollut jo niin monta vuotta suosiossa, että sitä voisi harkita esitettäväksi myös meillä kylmässä Pohjolassa.

Kuvat:
www.thaitv3.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti