lauantai 9. elokuuta 2008

Torstaipäivä Södermalmilla

Ruotsinlaivalla matkustamisessa on yhä samanlaista hohtoa kuin 1980-luvulla, jolloin pruukasimme isovanhempieni ja siskoni kanssa seilata merellä kerran kesässä. Silloin risteilyohjelmaan kuuluivat pallomeri ja poreallasosasto. Drinkkejä, jotka sisältävät pimeässä hehkuvan, käsikoruksikin taipuvan muovinkappaleen saa edelleen keulabaarista. Jotkut asiat eivät onneksi muutu.Otetaanpa alusta. Tämä lomaviikko oli tarkoitus viettää mökillä, mutta mökkikeikan ensimmäisenä päivänä sateisista ja tuulisista säistä johtuen mökkikiintiö täyttyi yllättävän nopeasti. Kesän matkailukohteet ovat suuntautuneet pohjoismaihin, joten päätimme ottaa ”äkkilähdön” Tukholmaan. Ja ruotsinlaivameiningillä, totta kai.

Suolatonta hiekoitusta on kokeiltu Värtahamnissa ruotsalaiseen tapaan hitaasti, mutta varmasti ainakin viimeisen kymmenen vuoden ajan. Mutta mitä tässä on viimeiset vuodet oikein sokeiltu?


Tukholma on luonnollisesti paljon muutakin kuin Drottningsgatania ja Åhlensia. Viimeisimpinä kertoina olemme ajaneet suoraan Slussenille (bussen till Slussen). Södermalmin alueelle voi oikein hyvin jäädä koko päiväksi, pikkukauppoja riittää toiseksikin shoppailupäiväksi. Götgatanilta löytyy uskomattoman paljon kivoja kauppoja, kuten mm.

Monki


Weekday


Granit


DesignTorget

Myös sivukadut ovat tutustumisen arvoisia esimerkiksi Tjallamalla Bondegatanilla. Ja tyhjin käsin ei tälläkään kertaa tarvinnut tulla kaupoista ulos. DesignTorgetin hauskat keraamiset mukit ovat Rob Brandtin suunnittelemia.


Jo lukemattomia kertoja luettu ”Svenska Dansband” -kuvakirja sai kaverin ”Sveriges sämsta skivomslag” -kuvateoksesta, josta löytyy aikojen saatossa ei niin hyvin menestyneitä levynkansia ruotsalaisella tyylikkyydellä varustettuna.


DesignTorgetin tuotteita voi ostaa kätevästi myös netin kautta, kannattaa käydä tutustumassa!

Suosittelen lämpimästi seuraavalla Tukholman matkalla keskittymään Södermalmin ostostarjontaan, jossa tarjonta on trendikästä, nuorekasta ja boheemia. Alue on täynnä persoonallisia kauppoja ja ravintoloita ja tyyli rentoa.


Kuvat:
www.monkigirl.se
www.monkiworld.com
www.weekday.se
www.granit.com
www.designtorget.se
www.tjallamalla.com

3 kommenttia:

 1. Granit on aivan ihana kauppa. Ja multakin löytyy noita rutattuja mukeja. :c)

  VastaaPoista
 2. Anna: Hauskoja nuo rutatut mukit! :) Tiedätkö muuten, saako niitä ostaa Suomesta jostakin? Neljän mukin sarjaa voisi hyvinkin kasvattaa toisella moisella.

  Granitissa pitää ehdottomasti käydä Tukholman visiiteillä! Onneksi Helsingissä Annankadun Pinosta löytyy paljon samanhenkisiä, kivoja sisustusjuttuja!

  VastaaPoista
 3. Olen nähnyt niitä Skannossa, ja Miquesta saa kuulemma jonkinlaisia kopioita. Omani ostin Droog Designin kaupasta Amsterdamista, olivat siellä Skannon mukeja paljon halvempia.

  VastaaPoista