tiistai 26. elokuuta 2008

Älä vaihda sokkona


Taloussanomat kertoo verkkosivuillaan ajankohtaisesta aiheesta työpaikan vaihtamisesta [Älä vaihda työpaikkaa sokkona, 26.8.2008]. Ansioluettelon pidentämistä suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon talousnäkymien heikkous - mitä epävarmemmalta uuden työnantajan talous ja toimiala näyttävät, sitä tarkemmin vaihdon järkevyyttä kannattaa miettiä.


Niin nykyisen kuin mahdollisen uudenkin työpaikan talousluvut kannattaa etukäteen tutkia. Mikäli irtisanoutumiset lisääntyvät, on hyvä tietää, minkälainen irtisanoutumispolitiikka nykyisessä yrityksessä on ja minkälaista käytäntöä uudessa työpaikassa on noudatettu. Usein uskotaan, että viimeksi tulleet irtisanotaan ensimmäiseksi, mutta yleensä uusimmat työntekijät edustavat juuri sitä osaamista, jota todella tarvitaan. Isot yritykset yleensä vähentävät ja lisäävät toimintojaan yhtäaikaa eikä kansainväliset yritykset yleensä mene konkurssiin. Toisaalta ei elämä niissäkään ole välttämättä turvattua: toimintoja myydään ja ostaja voi olla saneeraaja, joka hioo ostostaan myyntikuntoon.


Samassa työssä roikkuminen, näkymät työpaikalla tulevaisuudessa ja mitä itse haluaa elämältään - jokaisella on varmasti omat vastauksena näihin kysymyksiin. Omasta mielestäni työpaikan vaihtaminen on sekä itsensä että organisaation etu uusien näkemyksien ja oman ammattitaidon kehittämiseen, erityisesti tilanteessa kun vanhassa työtehtävässä ei riitä enää tarpeeksi haasteita mielenkiinnon ylläpitämiseen. Pitkän uran tehneet osaavat asiansa, mutta heiltä saattaa puuttua tuoreet näkemykset ja kokemukset.


Itselle esitettävä keskeinen kysymys kuuluu: mitä minä haluan? Vaihtoehdot kannattaa selvittää, sillä nykyisestä työstä voi irroittautua muullakin tavalla kuin paikkaa vaihtamalla. Vanha sanonta ruohon vihreydestä aidan toisella puolella toimii tässäkin tapauksessa.


Kuvat:
www.lundlund.com [Camilla Åkrans]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti