keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Up and Away

Hän on yksi menestyksekkäimmistä valokuvaajista ja taatusti ymmärtää naisia. Hän on nimittäin kuvannut mm. Madonnaa, Gwyneth Paltrowta, Janet Jacksonia, Julia Robertsia, Cameron Diazia, Catherine Zeta-Jonesia sekä Walesin prinsessa Dianaa.

Gwyneth Paltrow, Vanity Fair, 2000.

Diana, Walesin prinsessa, Vanity Fair, 1997.

Hänen nimensä on Mario Testino. Kun perulainen Testino tuli Englantiin vuonna 1976, ei hän aluksi onnistunut valokuvaajana.


Myöhemmin mm. Gisele Bündchenin mallinura lähti nousukiitoon Testinon ottamista valokuvista.

Gisele Bündchen, Vanity Fair, September 2007.

Tänä päivänä Testino tunnetaan kirkkaista mainoskampanjoistaan, couture-kohtauksistaan ja tyylikkäistä valokuvistaan. Maurinon suosio perustuu kuvaajan suureen ammattitaitoon, hyvään luonteeseen sekä kykyyn ymmärtää kuvauskohdetta. Näiden tekijöiden kautta kauniit kuvat myyvät niissä mainostettuja tuotteita. Testino on luonut korkean profiilin mainoskampanjoita mm. Guccille, Versacelle, Gapille ja Burberrylle.

Gucci, Spring-Summer, 2005.


Versace with Madonna, 2005.


Burberry, Fall-Winter with Kate Moss, 2005.


Burberry, Spring-Summer, 2008.


Hankin taannoin Maurinon vuonna 2007 ilmestyneen kuvateoksen Let me in, joka sisältää 300 sivua kuvia yli sadasta julkisuuden henkilöstä. Teokseen on kerätty off-screen hetkin varustettuja otoksia kuvaajan henkilökohtaisesta arkistosta - kuvia, jotka on otettu oma-aloitteisesti ennen, aikana ja jälkeen kuvattavien "Hollywood-aikaa".

"Balloon flying into the sky is equal to freedom. It can fly anywhere and everywhere with no concerns." - Mario TestinoKuvat:
www.flickr.com
www.vanityfair.com
www.mariotestino.us
www.taschen.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti